fbpx

Rita Ora in Primark združila vizijo v najnovejši modni kolekciji

Rita Ora x Primark od 19. septembra

Mednarodni modni trgovec Primark je združil moči z globalno zvezdnico in ikono stila Rito Oro v novi, večsezonski modni zgodbi, ki bo strankam Primarka omogočila nakupovanje kosov v njenem slavnem stilu po ugodnih cenah.

Po nekaj dneh špekulacij, ki jih je sprožila zatemnitev izložb Primarkovih trgovin, Primark ponosno razkriva Rita Ora x Primark: novo vsestransko modno kolekcijo, ki je nastajala skoraj dve leti. Vsi kosi so zasnovani tako, da postanejo stalnica garderobe, ki jo lahko ljubite, nosite in delite sezono za sezono in to je tema, s katero je prežeto celotno partnerstvo. Sodelovanje združuje Ritino ljubezen do mode s Primarkovo več kot 50-letno zgodovino zagotavljanja kakovostnih osnovnih kosov in najnovejših trendov po najboljših cenah.

Kako je nastalo sodelovanje med Rita Oro in Primarkom

Primark in Rita Ora sta skupno kolekcijo sooblikovala v sodelovanju z nadebudnim londonskim oblikovalcem Jawarem Alleynejem (Jawara Alleyne), stilirala pa jo je Ritina osebna stilistka Pippa Atkinson. Ideja za kolekcijo je »vsestranskost za vsakogar«, saj kupcem ponuja košček Ritinega edinstvenega sloga v pleteninah, jeansu, oblačilih za prosti čas in vrhnjih oblačilih kot tudi dodatkih in čevljih. Tematsko kolekcija pokriva modne sloge »od jutra do noči«, v njej bo moč prepoznati replike Ritinih najljubših videzov, pri čemer bo vsak kos preprosto oblikovan in prilagojen širokemu spektru osebnosti, trendov in stilov, od ležernih vsakodnevnih kombinacij do dramatičnih večernih videzov. Oblačila za prosti čas, vključno s puloverji s kapuco in majicami, vsebujejo tudi simbole Rite in se navezujejo na njen nedavno izdani album You & I.

Vsestransko nadarjena pevka in tekstopiska je oboževalka in stranka Primarka praktično vse življenje – prvi družinski obiski v otroštvu do najstniških izletov s prijatelji v njen lokalni Primark v Hammersmithu v zahodnem Londonu so se razvili v dolgoletno ljubezen do znamke. V zadnjih dveh letih sta Rita in Primark tesno sodelovala in bila je vključena v vse faze procesa, od oblikovanja do izdelave kolekcije. Rita je nekaj časa namenila tudi spoznavanju Primarka v zakulisju in obiskala Primarkov program za trajnostni bombaž v Indiji.

Rita Ora je sodelovanje pospremila z naslednjimi besedami: »Vedno sem si želela izgledati elegantno in, ko sem bila mlajša, mi to ne bi uspelo brez Primarka. Za svoj proračun sem vedno dobila veliko odličnih Primarkovih kosov. Iskreno povedano, takrat sem se res naučila biti ustvarjalna in se igrati z modo. Ustvarjanje kolekcije v sodelovanju s Primarkom je bilo zame zelo nostalgično in komaj čakam, da svet vidi rezultate našega sodelovanja!«

Jermaine Lapwood, direktor oddelka Future Trends and Innovation pri Primarku, je dodal: »V svetu, kjer modnih sodelovanj ne primanjkuje, je bolj kot kdaj koli prej pomembno, da partnerstva znamk temeljijo na pristnosti in povezanosti. Rito že dolgo poznamo kot oboževalko Primarka, a šele ko smo se pred skoraj dvema letoma srečali in poklepetali, smo spoznali, kako zelo ima rada znamko. Takojšnja kemija med nama je bila neizpodbitna in danes, po mesecih sodelovanja, sem ponosen, da razkrivam Rita Ora x Primark. Kolekcija združuje najboljše iz Primarka in od Rite in upam, da bo strankam omogočila, da izrazijo svoj pravi jaz ter pokažejo svojo notranjo Oro.«

Snemanje za kampanjo, v kateri nastopa Rita osebno, je potekalo v znani stavbi Trellick Tower v londonski četrti Kensington in okolici ulice Golborne Road v zahodnem Londonu – predelu, ki ga Rita zadnjih 15 let imenuje dom. Kampanja je namenjena predstavitvi povezanosti in predstavitvi svobode oblačenja, ki je ključna tema celotnega sodelovanja.

O kolekciji Rita Ora x Primark

Prva kolekcija Rita Ora x Primark bo na voljo v trgovinah Primark v 16 državah od torka, 19. septembra.

Kolekcijo sestavlja 169 kosov, od pletenin, jeansa, krojenih oblačil do oblačil za prosti čas in vrhnjih oblačil, prav tako kolekcijo dopolnjujejo modni dodatki in obutev. Cene se pričnejo s 3 € za modne dodatke, cene oblačil se pričnejo pri 4,5 €, cene vrhnjih oblačil pri 2 6€, za obutev pa boste odšteli od 18 € dalje.

Dve tretjini oblačil iz kolekcije sestoji iz recikliranih in bolj trajnostnih materialov, pet stilov pa je izdelanih po krožni zasnovi. Danes 50 % vseh Primarkov oblačil vsebuje reciklirane ali trajnostne materiale – cilj je, da bo ta odstotek do leta 2030 zrasel na 100 %.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.