fbpx

Robotski pes Xiaomi CyberDog: zvezda predstavitve novih izdelkov Xiaomi za hišne ljubljenčke

Smart Pet Food Feeder in Smart Pet Fountain

Xiaomi je predstavil nove izdelke namenjene hišnim ljubljenčkom - Xiaomi Smart Pet Food Feeder in Xiaomi Smart Pet Fountain. Zvezda predstavitve je bil robot Xiaomi CyberDog, vrhunec Xiaomijevega inženirskega znanja.

Avtomatski podajalnik hrane: Xiaomi Smart Pet Food Feeder

Xiaomi Smart Pet Food Feeder je 24-urni avtomatski podajalnik hrane za hišne ljubljenčke, namenjen predvsem mačkam in malim ter srednje velikim psom. Smart Pet Food Feeder uporablja znanstveni pristop k negi vašega ljubljenčka. Samodejni sistem za doziranje hrane je povezan z aplikacijo Xiaomi Home, tako da lahko nadzorujete čas in količino sproščanja hrane s katere koli oddaljene lokacije, aplikacija pa vas bo tudi opomnila, ko bo v rezervoarju zmanjkalo hrane. Zahvaljujoč tej napravi bodo kratke odsotnosti od doma brezskrbnejše, hranjenje hišnih ljubljenčkov pa bolj praktično in natančno. Nastavite čas in količino hrane v aplikaciji Xiaomi Home in svojemu ljubljenčku postrezite hrano na daljavo, tudi ko ste daleč od doma.

Xiaomi Smart Pet Food Feeder lahko kupite na spletu ali v Xiamijevih trgovinah po Slovenija, njegova cena pa je 117 €.

Zdravo vodo za ljubljenčke zagotavlja Xiaomi Smart Pet Fountain

Xiaomi Smart Pet Fountain pa je 24-urni varuh zdrave vode za vaše hišne ljubljenčke, ki simulira gorski izvir z uporabo sistema kroženja vode s kroženjem kisika. Na ta način hišnim ljubljenčkom postreže s kisikom bogato tekočo vodo, ki ustreza njihovi naravi in ​​poveča njihovo zanimanje za pitje vode. Zahvaljujoč učinkovitemu štiristopenjskemu globokemu filtracijskemu sistemu so drobni delci, dlake in ostanki klora ter kalcijevi in ​​magnezijevi ioni, ki povzročajo nastajanje ledvičnih kamnov, učinkovito prestreženi in filtrirani, kar zagotavlja zdravo in okusno vodo, ki jo hišni ljubljenčki radi pijejo. Višina fontane je bila večkrat preizkušena, da prepreči zvok brizganja, ko se hišni ljubljenček približa napravi. Preusmeritev vode je zasnovana za počasen in tih pretok, medtem ko lahko nadzemna črpalka zmanjša resonance. Delovanje naprave je nadzorovano znotraj 30 dB. Tristopenjski izklop zvoka zagotavlja tiho okolje.

Skupaj z aplikacijo Xiaomi Home lahko Xiaomi Smart Pet Fountain na vaš telefon pošlje opomnik, ko morate dodati vodo, očistiti fontano in zamenjati filter. Dotaknite se funkcijskega gumba ali uporabite aplikacijo za preklapljanje med različnimi načini za vsakodnevno uporabo. Naprava ima uporabniku prijazne indikatorske lučke, ki omogočajo enostavno spremljanje v realnem času. Luči zagotavljajo intuitivne in lahko razumljive indikacije, prozorno okence pa omogoča nadzor nivoja vode v realnem času. Ko bo vode zmanjkalo, vas bosta aplikacija Xiaomi Home in rdeč indikator nivoja vode na fontani opomnila, da morate vodo natočiti.
Za napravo Xiaomi Smart Pet Fountain, ki jo lahko kupite preko spleta ali v fizičnih trgovinah, boste odšteli 65 €.

Xiaomi CyberDog: zmogljiv, natančen, agilen

CyberDog je kalibriran s servo motorji podjetja Xiaomi, kar pomeni veliko hitrost, okretnost in širok razpon gibanja. Z največjim izhodnim navorom in hitrostjo vrtenja do 32 N·m/220 vrt./min lahko CyberDog izvede vrsto hitrih gibov do 3,2 m/s in zapletena dejanja, kot je salto nazaj.

CyberDogove možgane poganjajo platforma NVIDIA Jetson Xavier NX, superračunalnik AI za vgrajene in robne sisteme, ki vključuje 384 jeder CUDA, 48 jeder tenzorjev, 6 CPU Carmel ARM in 2 mehanizma za pospeševanje intenzivnega učenja. CyberDog brez težav obdeluje ogromno podatkov, zajetih iz njegovega sistema tipal.

Za popolno posnemanje bioloških organizmov je CyberDog opremljen z 11 zelo natančnimi tipali, ki zagotavljajo takojšnjo povratno informacijo za usmerjanje njegovega gibanja. To vključuje tipala za dotik, kamere, ultrazvočna tipala, module GPS in drugo, kar CyberDogu nudi zmožnost zaznavanja, analiziranja in sporazumevanja z okoljem.

»To, kar se nam je še nedolgo nazaj zdelo kot znanstvena fantastika, danes postaja realnost in vstopa v naša vsakdanja življenja. Tako je tudi Xiaomijev Cyberdog le začetek zgodbe o robotih, ki jih navdihujejo štirinožna živa bitja, novi proizvodni segmenti in niše pa prihajajo vsak dan. Xiaomi kaže svojo tehnološko moč in inovativnost, mi pa se trudimo, da skrbno spremljamo inovativne proizvode in korake, ki jih ta tehnološki gigant predstavlja svetu. Ponosni smo, da danes lahko skupaj s podjetjem Xiaomi javnosti predstavimo tehnologijo prihodnosti,« je povedal Gregor Drozg, direktor podjetja Colby, ki je maloprodajni partner Xiaomija za Slovenijo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!