fbpx

Ročno izdelani prt: unikatna kreacija za vašo jedilnico

Foto: instagram @sarahespeute

Miza in mizno obredje je pomemben element vsake družine in prav jedilnica je tista, ki pripoveduje veliko zgodb. Mlada oblikovalka Sarah Espeute pa je vse to združila v edinstvene kose, ki so prava umetnina in vsak zase pripoveduje svojo zgodbo iz vsakdanjega življenja. Namreč prav druženje za mizo je odgovorno za nekaj najlepših spominov na družino, prijatelje

Namizni prti z motivi druženja

Sarah Espeute v svojem studiu v Marseillu na jugu Francije raziskuje vezenje na poetičen in minimalističen način. Vsak kos pripoveduje zgodbo, ki jo navdihuje njena senzibilnost. Sarah za svoje stvaritve uporablja dve vrsti vezenja: tradicionalno ročno izdelano vezenje v Marseillu in vezenje Cornely na starem ročno izdelanem stroju iz 19. stoletja. Namizni prti so izdelani v različnih velikostih in oblikah, da so primerni za okrogle, kvadratne in pravokotne mize, na voljo pa so tudi kuhinjske brisače, prtički in pladnji za krožnike. Vsak kos je ročno izdelan v majhnem ateljeju, z visokokakovostnimi francoskimi tkaninami.

Nas so navdušili z veselimi, toplimi in igrivimi motivi skupnih obrokov, rok za mizo, krožnikov, hrane, ki zelo naklonjeno prikazujejo vsakdanje življenjske situacije.

Dodatne Informacije

Spletna stran

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!