fbpx

Gnilo jajce: se še spomnite, kako se igra Gnilo jajce?

Foto: envato

Gnilo jajce nosim je znana otroška igra, ki jo ima marsikdo v lepem spominu. Njena pravila so povsem preprosta, poleg smeha najmlajših pa bo poskrbela tudi za to, da vaši otroci izboljšajo svoje gibalne sposobnosti. Za vas smo pripravili navodila za igro Gnilo jajce nosim.

Sončni dnevi so odlična priložnost, da vaši najmlajši dan preživijo zunaj, pri tem pa se zabavajo in stkejo prijateljske vezi. Zato predlagamo, da jim predstavite igro Gnilo jajce.
Igra je primerna predvsem za otroke od 5. leta starosti, igra pa se jo lahko 6 in več otrok. Najbolj jo priporočamo za velike skupine.

Foto: Jeongyeob Choi / Pexels

Kako se igrati Gnilo jajce?

Vse, kar potrebujete za igro Gnilo jajce nosim, sta večja igralna površina in košček papirja.
Najprej naj se vsi razen enega igralca posedejo v večji krog. Ta igralec naj nato začne hoditi okoli kroga, pri čemer v rokah drži zmečkan košček papirja, ki predstavlja gnilo jajce. To “gnilo jajce” nato na skrivaj položi za hrbet enega izmed soigralcev. Če le-ta tega ne ugotovi, preden igralec znova pride mimo njega, postane “gnilo jajce”, kar pomeni, da mora sesti v sredino kroga.
Kaj pa, če papirček pravočasno najde? Takrat mora čim hitreje vstati in uloviti igralca, ki je “gnilo jajce” odložil. Če mu to uspe, se igra nadaljuje, če pa se lovljenemu uspe usesti na prazno mesto v krogu, potem “gnilo jajce” nosi tisti, ki ga je neuspešno lovil.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!