Rok’s Peanut Butter – arašidovo maslo s Kickstarterja = ”maslo” Slovenca

Rok's Peanut Butter – 100% naravno arašidovo maslo

Rok's Peanut Butter je nov slovenski produkt, ki se je znašel na Kickstarter. Pod arašidovo maslo, ki temelji na unikatnem receptu in je brez dodatnih soli, konzervansov in olj, se je podpisal 28-letni Slovenec Rok Starič. Slednjemu proizvodnja masla ni tuja, a je povpraševanje po njegovem zdravem produktu preseglo ponudbo, zato se je po pomoč zatekel na platformo za množično financiranje, kjer zbira zagonska sredstva za proizvodnjo mlinčka za fino mletje arašidov.

Rok Starič iz Medvod je na Kickstarterju predstavil izdelek Rok’s Peanut Butter, arašidovo maslo, s katerim zbira sredstva za razvoj in izdelavo zmogljivejšega mlinčka za arašide, saj s trenutnim ne drži več tempa povpraševanja. Recept masla je sicer odkril po golem naključju oziroma je plod stave. S kolegi je namreč stavil, da bo v letu dni njegov trebuh krasil ”six pack”, zato je iz svoje diete posekal vso nezdravo prehrano, le arašidovemu maslu se ni mogel odreči. Po nekaj spletnega raziskovanja je prišel do ugotovitve, da je to pravzaprav idealna hrana za športnike in za vzdrževanje telesne teže.

Rok's Peanut Butter – 100% naravno arašidovo maslo Roka Stariča.
Rok’s Peanut Butter – 100% naravno arašidovo maslo Roka Stariča.

Ker pa prodajne police niso dale izdelka brez sladkorjev in konzervansov, se je odločil, da takšnega zameša sam. In ker je treba za uspeh krvavo garati, je Rok Starič vzel to dobesedno. Začel je namreč z neoluščenimi arašidi in posledica so bili krvavi prsti, ki se jim je pridružil vonj po sežganih arašidih in ”kapitulirani” mlinčki. A trud je bil poplačan, saj danes pobira sadove trdega dela.

PREBERITE ŠE: Slovenska animirana risanka Diego in prijatelji prek Kickstarterja v svet


V maslu ni ne duha ne sluha o sladkorju in drugih emulgatorjih ter konzervansih, kar jamči tudi inštitut za nutricionistiko (NUTRIS). Kakovost 100 odstotno naravnega izdelka so prepoznali mnogi in danes Starič s staro opremo ne more več držati koraka s povpraševanjem. Glavo je zato že pred časom staknil z mladimi inženirji in bo, če bo kampanja na Kickstarterju uspešna, že mesec po njenem zaključku bogatejši za mlinček za fino mletje arašidov, ki na papirju že obstaja in s katerim bo precej oklestil čas izdelave arašidovega masla. Cilj je pet tisoč dolarjev, vsi podporniki pa lahko svoj kozarček masla pričakujete nekje do sredine septembra 2015.

Dodatne Informacije

Več informacij:
kickstarter.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Imamo odlično novico: prihajajo lučke Raffaello in Ferrero Rocher