Rolls-Royce Boat Tail

Rolls-Royce Boat Tail: ko izdelava avtomobila zopet postane umetnost

Zadnjič posodobljeno: :

Rolls-Royce se je z modelom Boat Tail vrnil k svojim koreninam. Z njim bo pokazal vse svoje pridobljeno znanje in izkušnje, ki sega še v čas, ko je bilo na londonskih ulicah več kočij kot avtomobilov.

Rolls-Royce Boat Tail je unikaten avtomobil, navdih za njegovo oblikovanje pa so oblikovalci črpali iz morja. S svojo podobo in dolžino skoraj 6 metrov predstavlja prestižno jahto na kolesih, odeto v čudovito dvobarvno kombinacijo modre barve. Platnena streha je pritrjena na leseni zadnji del, ki ponazarja leseno palubo jahte in jo je mogoče popolnoma odstraniti, a brez pomoči mehanike, ki v primeru Boat Taila ni na voljo. Notranjost je prav tako odeta v dvobarvno kombinacijo modrega usnja, armaturna plošča pa je odeta v les, ki posnema tistega z zadnjega dela avtomobila. Na armaturni plošči boste med drugim našli unikatno uro, ki so jo izdelali pri Bovet 1822.

V zadku boste med drugim našli dvojni hladilnik za šampanjec, ki bodo po željah naročnika unikatnega avtomobila, zagotovo služili za shranjevanje najžlahtnejših primerkov mamljivih mehurčkov. Poleg najdemo še srebrn pribor z gravuro Boat Tail in ujemajoče se porcelanaste krožnike s platinasto obrobo. Za še večji užitek na luksuznem pikniku, imamo na voljo senčnik, dve majhni mizici in dva platnena stola.

Rolls-Royce Boat Tail

Pri Rolls-Roycu so bili skopi s podatki o pogonu, smo pa lahko skoraj gotovi, da se pod motornim pokrovom skriva njihov znameniti V 12-valjnik. Projekt Boat Tail je zahteval kar štiri leta predanega dela cele kopice predanih mojstrov, po govoricah pa naj bi bila naročnika prav Beyoncé in Jay-Z. Mega zvezdnika sta morala za izdelavo unikatnega Rollsa odšteti 28 milijonov ameriških dolarjev, s tem pa je to postal najdražji novi avtomobil vseh časov.

Dodatne Informacije

rolls-roycemotorcars.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Novi Volkswagen Polo: zadnji krog evolucije