fbpx
Rolls-Royce Boat Tail

Rolls-Royce Boat Tail: ko izdelava avtomobila zopet postane umetnost

Rolls-Royce se je z modelom Boat Tail vrnil k svojim koreninam. Z njim bo pokazal vse svoje pridobljeno znanje in izkušnje, ki sega še v čas, ko je bilo na londonskih ulicah več kočij kot avtomobilov.

Rolls-Royce Boat Tail je unikaten avtomobil, navdih za njegovo oblikovanje pa so oblikovalci črpali iz morja. S svojo podobo in dolžino skoraj 6 metrov predstavlja prestižno jahto na kolesih, odeto v čudovito dvobarvno kombinacijo modre barve. Platnena streha je pritrjena na leseni zadnji del, ki ponazarja leseno palubo jahte in jo je mogoče popolnoma odstraniti, a brez pomoči mehanike, ki v primeru Boat Taila ni na voljo. Notranjost je prav tako odeta v dvobarvno kombinacijo modrega usnja, armaturna plošča pa je odeta v les, ki posnema tistega z zadnjega dela avtomobila. Na armaturni plošči boste med drugim našli unikatno uro, ki so jo izdelali pri Bovet 1822.

V zadku boste med drugim našli dvojni hladilnik za šampanjec, ki bodo po željah naročnika unikatnega avtomobila, zagotovo služili za shranjevanje najžlahtnejših primerkov mamljivih mehurčkov. Poleg najdemo še srebrn pribor z gravuro Boat Tail in ujemajoče se porcelanaste krožnike s platinasto obrobo. Za še večji užitek na luksuznem pikniku, imamo na voljo senčnik, dve majhni mizici in dva platnena stola.

Rolls-Royce Boat Tail

Pri Rolls-Roycu so bili skopi s podatki o pogonu, smo pa lahko skoraj gotovi, da se pod motornim pokrovom skriva njihov znameniti V 12-valjnik. Projekt Boat Tail je zahteval kar štiri leta predanega dela cele kopice predanih mojstrov, po govoricah pa naj bi bila naročnika prav Beyoncé in Jay-Z. Mega zvezdnika sta morala za izdelavo unikatnega Rollsa odšteti 28 milijonov ameriških dolarjev, s tem pa je to postal najdražji novi avtomobil vseh časov.

Dodatne Informacije

rolls-roycemotorcars.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!