Mini kaktusi: minimalistični boho trend, ki bo polepšal vaš dom

Foto: Mark Neal / Pexels
Zadnjič posodobljeno: :

Mini kaktusi so že od nekdaj priljubljene okrasne rastline, predvsem ker so nenavadni in unikatni.

Pred mnogimi leti je ta rastlina veljala za statusni simbol. Namreč tisti, ki so jih je imel v hiši, so najverjetneje bili trgovci, ki so potoval v daljne kraje, od koder so jih prinesli, da bi z njimi navdušili svoje goste. Danes je seveda situacija drugačna, saj kaktuse najdemo praktično povsod. Ne veljajo več statusni simbol, so pa še vedno priljubljeni, ker jih je enostavno gojiti in vzdrževati.

Med različnimi vrstami kaktusov, so postali zelo priljubljeni mini kaktusi. To so tisti, ki zrastejo le nekaj centimetrov. Te rastline rastejo počasneje kot druge, zato je njihovo vzdrževanje enostavno, vendar hkrati precej edinstveno.

Za svojo rast ne potrebujejo veliko, saj jih je potrebno zaliti le enkrat na teden z malo vode. Paziti moramo, da jih ne izpostalvjamo direktni sončni svetlobi, saj tako porumenijo. Prodajajo se že v pripravljenih lončkih, v katerih je substrat in zemlja, ki je primerna za tovrstno rastlino, zato ni potrebno skrbeti, v kakšni zemlji se dobro počutijo.

Mini kaktuse lahko združite in jih skupaj presadite v večje posode. Potrebujete le posebne rokavice ter zemljo, ki je primerna prav za njih, saj mora biti ta bolj peščena. Prav tako je primerno, da ima lonec drenažo, da voda ne zastaja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ALANI CALIP (@alanic.design)


Mi smo se zaljubili v te mini kaktuse v lončkih, saj v boho stilu polepšajo vsako polico vašega doma. Prav tako pa lepo pašejo tudi na nočno omarico. V vseh scenarijih izgledajo zelo prisrčno.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tierra Sol Studio (@tierrasolstudio)

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Tako pravilno pripravite kožo na poletno sonce!