fbpx

Rolls-Royce Boat Tail – trenutno verjetno najdražji nov avtomobil na svetu

Rolls-Royce predstavlja nov model Boat Tail in ponovno definira razkošje. Izdelam bo po meri in v le treh kosih.

Foto: Rolls-Royce

Je to najdražji nov avtomobil na svetu?! Ravno pravočasno za očetovski dan je Rolls-Royce na Concorso d'Eleganza na jezeru Como predstavil drugi posebni model Boat Tail. Posebno vozilo, ob katerem zasvetijo oči tako ljubiteljem piknikov kot ljubiteljev luksuznih vozil, se poklanja očetu lastnika in njegovi družinski dediščini ter je izdelano po individualnih željah kupca. Proizvajalec avtomobilov tako predstavlja trenutno verjetno najdražji nov avtomobil na svetu in eno najkompleksnejših po meri narejenih vozil, ki jih je Rolls-Royce kdaj ustvaril.

Najdražji nov avtomobil na svetu ima novega lastnika. Ponosni lastnik unikatnega kosa je sin proizvajalca biserov, ki ni imenovan. Pravijo, da ima že impresivno zbirko klasičnih in sodobnih vozil, ki čakajo na svoj veliki vstop v zasebni muzej. Kot pove že ime, je za čoln Tail značilna raztegnjena in elegantno zožena krma. Za razliko od običajnega Rolls-Roycea so zadnje luči razporejene vodoravno, prehod iz oglate sprednje strani v ravno zadnji del je tekoč. Osupljiva krma lesenega videza spominja na jahto.


Prepoznavna silhueta modela, izdelana iz posameznih listov aluminija, spominja na dirkalne jahte z začetka 20. stoletja. Vizualno luksuzni avtomobil navduši s svojo zadržano oblikovno estetiko, elegantnimi barvnimi niansami v rose, bronasti in konjaku ter zaključkom z bisernim učinkom, ki se spreminja glede na svetlobno razpoloženje. Kot osnova za barvno shemo je služil izbor posebnih sedefastih školjk iz zasebne zbirke naročnika. V notranjosti prevladujejo izbrani materiali, kot so usnje, oreh in biserna mati. Poseben poudarek: zadnji del v videzu lesa, ki se s pritiskom na gumb dvigne kot dve metuljevi krili in s tem razkrije osnovno opremo vrhunske večerje na prostem. Ali senčnik, fina posoda ali tabureji iz karbona – nobena želja ne ostane neizpolnjena po spontanem pikniku. Za katerega imajo kakopak čas lastniki tega ikoničnega vozila.
Rolls-Royce predstavlja drugi posebni model Boat Tail: trenutno verjetno najdražji nov avtomobil na svetu.

Osrednji del armaturne plošče: biserna ura iz zasebne zbirke naročnika. Stikala in številčnice instrumentov v avtomobilu so prav tako izdelane iz sedefa in jasno kažejo na posebno družinsko in čustveno vez stranke z materialom. Alex Innes, vodja oblikovanja Coachbuild pri Rolls-Royceu, je navdušen nad možnostmi, ki jih ponuja Coachbuild. “Lahko ustvarimo stvari in premagamo izzive, ki jih običajne industrijske metode ne bi dopuščale,” je dejal Innes. “Tukaj je sodoben dizajn edinstveno združen z zgodovinsko obrtjo.” Strokovnjaki sumijo, da se pod mogočnim pokrovom motorja 5,8 m dolgega kabrioleta skriva 6,75-litrski V12, a uradne izjave Rolls-Royca ni. Kako drag je izdelek “po meri”, ni znano. Različni viri pa sumijo na ponosno ceno okoli 26 milijonov evrov.

Za model Rolls-Royce Boat Tail je značilen predvsem raztegnjen in elegantno zožen rep. Rolls Royce

Rolls-Royce se je lani odločil za oblikovanje treh modelov Boat Tail na individualno željo vsake stranke. Rolls-Royce-Coachbuild omogoča bogatim strankam, da oblikujejo vozilo po njihovem osebnem okusu in za samega proizvajalca predstavlja “vrnitev h koreninam lastne blagovne znamke”. Čeprav so vsa tri vozila zasnovana na eni obliki karoserije, so izdelana izključno za posamezne stranke. Prvi model z zadkom za piknik naj bi šel v roke glasbenemu paru Jay-Z in Beyoncé.

Poseben poudarek: zadnji del v videzu lesa, ki se s pritiskom na gumb dvigne kot dve metuljevi krili. Rolls Royce
Ne glede na to, ali gre za senčnik, fino posodo ali tabure iz karbona – tu ne ostane neuresničena želja po spontanem pikniku. Rolls Royce

Dodatne Informacije

rolls-roycemotorcars.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.