fbpx

Odprto razmerje: kaj storiti, če si partner želi pustiti odprte možnosti?

Foto: Cottonbro / Pexels
Zadnjič posodobljeno: :

V zadnjih letih smo lahko opazili, kako zelo se je spremenil svet zmenkov in spoznavanja. Če je včasih veljalo, da ima oseba, ki nas povabi na skupno preživljanje časa, željo po resnem razmerju, se sedaj zgodi, da ni nujno tako. Marsikdo si želi, preden se dokončno zaveže, pustiti svoje možnosti odprte- to pomeni, hoditi na zmenke z več različnimi ljudmi. Kako pa reagirati, če vam oseba, s katero se dobivate, pove, da si želi pustiti odprte možnosti?

Ko se začnemo z nekom redno videvati, se po navadi srečamo z najrazličnejšimi vprašanji: je to oseba, s katero se vidimo v prihodnosti? Se najini osebnosti ujemata? Kako čuti on?
Zato je vedno dober znak, če je oseba, s katero hodimo na zmenke, glede svojih želja in pričakovanj iskrena in jasna. Vendar pa včasih iskrenost pomeni, da slišimo nekaj, česar morda nismo pričakovali: ena od možnosti je, da nam pove, da si želi pustiti odprte možnosti.

Se sprašujete, ali izbranec čuti enako? Foto: Andrea Piacquadio / Pexels

Vprašanja, ki si jih morate postaviti

V svetu spoznavanja in zmenkov izraza “prav” in “narobe” ne obstajata. Ljudje smo si med seboj različni in nekaj, od česar sami ne bi odstopali, se morda nekomu drugemu zdi popolnoma nepomembno. Prav tako tudi razmerja dojemamo na različne načine: nekateri so se v zvezo pripravljeni spustiti zelo hitro, medtem ko se drugi želijo najprej prepričati, da so z izbrancem res kompatibilni.
Kaj se morate torej vprašati, če nekdo izrazi željo, da bi še vedno hodil na zmenke– čeprav se že dobiva z vami? Najprej morate seveda premisliti, kako bi tak dogovor ustrezal vam. Če se vam zdi povsem normalno, da v prvih tednih spoznavanja ne boste “zvesti”, potem je logično, da vas podobne želje izbranca ne bodo zmotile. Če pa bi se ob vedenju, da se dobiva z drugimi, počutili neprijetno, je nujno, da svoje občutke in dvome izrazite. Ne smete pozabiti, da vam nikakor ni treba pristati na dogovor, ki bi vas motil ali prizadel.

Na zmenku bodite glede svojih želja iskreni Foto: Jodie Louise / Pexels

Kako ravnati, če tak dogovor sprejmete?

Če ste tak dogovor sprejeli, potem je nujno, da se po njem tudi ravnate. To pomeni, da vse svoje pozornosti, energije in časa ne namenjate osebi, ki ni prepričana, da se bo vajino druženje razvilo v nekaj več. Seveda je možno, da se zgodi tudi to, vendar pa nikakor v to ne usmerite vseh svojih upov.
Predlagamo, da imate v tem primeru odprte možnosti tudi vi, kar pomeni, da ne izpustite drugih priložnosti. Osredotočite se na lastne cilje, hobije in prijateljstva, nikakor pa ne preživljajte časa ob spraševanju, kako bi izbranca pripravili, da bi čas preživljal le z vami.
Če sčasoma ugotovite, da vam tak dogovor ne odgovarja oz. ste pripravljeni na naslednji korak, vaš izbranec pa te želje ne kaže, je nujno, da ste glede svojih občutkov iskreni. Škoda bi bilo namreč, da bi svoj dragoceni čas in energijo namenjali osebi, katere želje se z vašimi ne ujemajo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!