Rolls-Royce Wraith Luminary Collection: prefinjenost do zadnje podrobnosti

Rolls-Royce Wraith Luminary Collection
Zadnjič posodobljeno: :

Ker 'standardni' Rolls-Royce preprosto ne obstaja, ta prestižna znamka znova in znova išče načine, kako svojim strankam z globokimi žepi ponuditi vse tisto, kar si želijo. Ravno zaradi tega bo Rolls-Royce Wraith dobil posebno serijo 55 avtomobilov, ki so jih navdihnili tisti, ki vodijo, medtem ko jim drugi sledijo.

Rolls-Royce Wraith Luminary Collection se za začetek lahko pohvali s povsem novo sivo barvo Sunburst Gray z bronastimi poudarki. Kot pri večini Rolls-Royceov se luksuz najbolj opazi znotraj avtomobila. Pri tej seriji je zagotovo najbolj posebno oblazinjenje strehe, ki je sestavljeno iz kar 1.340 lučk iz optičnih vlaken. Ponazarjajo osem zvezdnih utrinkov, ki se prižigajo in ugašajo samodejno v naključnih intervalih. Celoten postopek namestitve traja 20 ur, večino utrinkov pa lahko opazujemo prav iz prednjih dveh sedežev. Vse to zgolj zaradi tega, da bi čim bolj ugodili lastniku Wraitha, ki je hkrati tudi njegov oziroma sam svoj voznik.

Omenili smo sedeže in takoj je opazno, da so prednji drugačne barve kot zadnji. S tem so želeli ustvariti kontrast med svetlo rjavo barvo spredaj in temno antracitno barvo zadaj. Po želji si lahko zadnje sedeže ‘oblečete’ tudi v katero drugo barvo. Da zagotovo vemo, da sedimo za volanom posebnega kupeja Rolls-Royce Wraith, nas opominja ročno izvezena ‘tkanina’ iz nerjavečega jekla, ki obdaja sredinski del in jo najdemo tudi na kljukah vrat. Prvič v zgodovini ima Wraith Luminary Collection osvetljeno leseno ‘oblazinjenje’, ki je narejeno iz hrasta in ga osvetljuje 176 LED-diod. Piko na i v notranjosti doda še lična plaketa, ki označuje zaporedno številko avtomobila iz omejene serije. Pod pokrovom Wraitha sprememb ni in ga še vedno poganja mogočni 6,6-litrski V 12-valjni motor, ki skupaj s turbinami pridela krepkih 624 konjskih moči. Estetika, luksuz, moč in lepota gredo z omejeno serijo Luminary Collection resnično z roko v roki.

Galerija slik: Rolls-Royce Wraith Luminary Collection

Dodatne Informacije

Več informacij:
rolls-roycemotorcars.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Ford GT Heritage Edition: za ljubitelje značke z modrim ovalom in motošporta