fbpx

Romantične koče na Hrvaškem zaradi katerih boste vzljubili zimo

Foto: booking.com

Čeprav imamo radi poletje, ima zima svoje posebne čare. Čarobna pravljična zimska idila, vonj po cimetu in ostalih zimskih začimbah, uživanje pod odejo ob dobri knjigi, filmu ali seriji, ob skodelici toplega napitka so le nekateri od razlogov, zakaj ljubim to obdobje. Ker je zima tako čarobna, takoj pomislimo na koče v gozdu, v katerih bi lahko preživeli ves dan.

Koča Šume pjevaju

Koča Šume pjevaju se nahaja v Mrkoplju, v osrčju Gorskega Kotarja in izgleda natanko tako, kot si predstavljamo udobno kočo sredi gozda. Okoli hiše ni nikogar, tako da lahko uživate v popolnem miru, tišini in zasebnosti. Koča ima eno spalnico, kopalnico s prho, kuhinjo. Zahvaljujoč čudoviti stekleni steni v zgornji spalnici se boste zbudili s pogledom na gozd, ki je še posebej očarljiv.

Peter’s Holiday Cottage

Gre za očarljivo kočo, ki se nahaja v majhnem zaselku Gradina, 20 km od narodnega parka Plitviška jezera. Že na prvi pogled boste videli, da je to idilična oaza, obdana s čudovito naravo, kjer boste pozabili na stres in težave. Hiša sprejme skupno 6 oseb in vsebuje vse, kar potrebujete za sproščujoče počitnice stran od mestnega vrveža in napornega vsakdana. Kamin na drva, ki ogreva celotno hišo, ob katerem boste dneve in večere preživeli pod odejo, je morda največja prednost te prijetne koče.

Green Hill

Green Hill je še ena čarobna koča v Gorskem kotarju, ki vas bo osvojila na prvi pogled. Nahaja se v najvišjem naseljenem delu Ravne Gore, imenovanem Vrh, na nadmorski višini 930 metrov. Nahaja se v osrčju nedotaknjene narave, na 2.000 kvadratnih metrih zemljišča. V celoti je izdelana iz lesenih jelovih hlodov, lastniki pa so bili pri dekoriranju pozorni na vsako podrobnost.

 

Zerm Holiday House

Moderna planinska hiša Zerm Holiday House se nahaja v Mrkoplju in ima vse, kar potrebujete za nekaj dni sproščujočega dopusta. Hiša ima skupaj tri spalnice ,tri kopalnice, veliko dnevno sobo, jedilnico in savno. V planinski hiši sta na voljo masažna kad in savna. V okolici lahko uživate v kolesarjenju in smučanju.

 

Forest home

Gre za sodobno kočo, ki se nahaja v gostem borovem gozdu, v vasi Sunger v občini Mrkopalj. Združuje vrhunsko udobje sodobne namestitve in neokrnjeno naravo. Idealen je za počitnice z družino in prijatelji, skupaj pa lahko sprejme od 6 do 8 oseb. Moderna in prostorna notranjost v skupni izmeri 197 kvadratnih metrov obsega 3 spalnice, dve kopalnici, popolnoma opremljeno kuhinjo, igralnico za otroke in savno za sprostitev. V notranjosti prevladuje les, ki v kombinaciji s kamnom ustvarja tisto posebno, prijetno vzdušje.

Divjake Log Home

Divjake Log Home – Gozdna kraljica je pristna eko počitniška hiša, namenjena vsem ljubiteljem narave in tistim, ki iščejo pravo pravljico. Kajti tako je najbolje opisati to čudovito leseno kočo v majhnem gorskem mestecu Hlevci, ki je popolno zatočišče v Gorskem kotarju. Večina stvari v notranjosti je ročno izdelanih – od pohištva, kuhinje, postelj do starih hrastovih stopnic. Hišo krasijo tudi številni detajli in prav to jo naredi posebno.

 

Planinska hiša Monsalbius

Planinska hiša Monsalbius se nahaja v Baških Oštarijah, v osrčju Naravnega parka Velebit. Baške Oštarije so vas, ki se nahaja na nadmorski višini 926 metrov. Hiša ima 4 spalnice s 6 ležišči, dve kopalnici s kadjo in tušem, skupno pa lahko sprejme osem gostov. Dnevna soba s kaminom, popolnoma opremljena kuhinja in jedilnica dopolnjujejo notranjost. V okolici je možno pozimi uživati ​​v pohodništvu ali smučanju.

 

 

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!