fbpx

Rossignol Hero Master – prve pametne smuči

Pametne smuči Rossignol

Samo vprašanje časa je bilo, kdaj bodo tudi smuči dobile pamet. Prve pametne smuči je izdelala znamka Rossignol, ki je v sodelovanju s podjetjem PiQ z umetno inteligenco opremila vrhunske smuči Rossignol Hero Master.

Prihajajo pametne smučiRossignol je vrhunske smuči Hero Master skupaj s podjetjem PiQ opremil z nanoračunalnikom in LED-prikazovalnikom. S pomočjo tipal in sistema GAIA AI smučka zbira in analizira smučanje. Beleži hitrost, analizira in šteje zavoje, prav tako vožnje, meri premagano razdaljo, pa upogibni moment ipd. Umetna inteligenca podatke do potankosti analizira in najpomembnejše v realnem času prikaže na sprednjem delu smuči z LED-diodami, za podrobnejšo analizo, ki omogoča izboljšanje tehnike smučanja, pa so podatki dostopni prek namenske aplikaciji, ki bo na voljo za operacijska sistema iOS in Android.

PREBERITE ŠE: Lundhags T-Skate NNN BC: spremenite čevlje v drsalke


Cena za pametne smuči Rossignol Hero Master še ni znana, saj gre za prototip, ”nepametne” pa so na voljo za okoli tisoč evrov. Gre vendarle za profesionalni rang smuči.

Galerija – pametne smuči Rossignol Hero Master

Dodatne Informacije

Več informacij:
rossignol.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!