fbpx

Samsung Galaxy A52 5G je naslednik najbolj zaželenega Android telefona na svetu ‹TEST›

Foto: Aleksej Macarol
Zadnjič posodobljeno: :
Oglasno sporočiloSamsung Slovenija

Samsung Galaxy A52 5G je telefon od katerega lahko pričakujemo veliko. Je namreč naslednik najbolje prodajanega telefona Android, zvezde srednjega razreda telefonov Samsung - Galaxy A51. Telefon torej, ki ponuja odlično mešanico specifikacij in tehničnih lastnosti, v kombinaciji z izjemno ceno.

Njegov predhodnik Samsung Galaxy A51 je bil globalna zvezda, zato je Samsung z modelom Galaxy A52 5G šel vsekakor še korak dlje. Vedno bolj je namreč pomembno zadovoljstvo uporabnika na daljše obdobje, saj ljudje svoje telefone uporabljamo dlje časa in jih menjavamo manj pogosto. Galaxy A52 5G tako združuje zelo zanimivo mešanico vrhunskih komponent in trpežne zasnove.

Video predstavitev – Samsung Galaxy A52 5G

Ogromno za vaš denar

Samsung Galaxy A52 5G je vsekakor eden lepših predstavnikov svoje vrste. Tale “modna” mondra brava, pa se jema z izjemno paleto modnih barv.
Foto: Aleksej Macarol

Osnovna misija inženirjev je bilo ponuditi odlično zmes svežih in inovativnih tehnologij, pri čemer bi bodoči kupci dobili največ za svoj denar. Tako je Samsung Galaxy A52 5G zgrajen okoli 16,5 cm AMOLED zaslona, ki se osvežuje z do 90Hz in zmore ločljivost 2400 x 1080px. Slednji je barvno odličen ter ponuja svetilnost nad 750 nits, pod njim pa se skriva optični bralnik prstnih vtisov. Je odličen zaslon za telefon v tem cenovnem razredu, ki premosti vrzel med 120Hz OLED zasloni na Samsung premium telefonih Galaxy S pametnih telefonov in manj barvnimi in cenejšimi LCD paneli zaslonov, ki jih običajno vidite na napravah srednjega razreda. Če se še nekoliko zadržimo na zunanjosti telefona boste na njegovi desni opazili tri standardne gumbe – dva za zvok, eden za vklop, na spodnji strani pa vtič za slušalke. Slednje je tisto nekaj kar definitivno manjka “najboljšim” telefonom in je še vedno izjemno uporabna lastnost telefona. Priklop klasičnih slušalk je namreč posebne vrste užitek. Kar manjka najboljšim je vsekakor tudi micro SD reža za razširitev spomina (deli si jo z SIM kartico), ki jo novinec premore in tako še v enem segmentu ponudi več od povprečja. Razveseljiv je tudi stereo zvok, s katerim so sledili potrebam uporabnikov po odlični zvočni kulisi pri gledanju filmov in ostalih multimedijskih vsebin. Galaxy A52 5G sodeluje s procesorjem Snapdragon 720G, 6 GB RAM-a in 128 GB osnovnega pomnilnika in je tako dobro opremljen za skoraj vse delovne naloge, tudi igranje iger. Ker je namenjen aktivnim in dinamičnim uporabnikom, ne manjka standard vodotesnosti IP67, ki zagotavlja, da se lahko telefon potopi do največ 1 meter globoko sladko vodo za največ 30 minut. Vseeno je pri tem potrebno opozoriti, da naprave ni priporočljivo uporabljati na plaži, ob bazenu ali v milnici. Če se vam po njej polije tekočina, ki vsebuje sladkor, jo sperite v čisti stoječi vodi in ne pod pipo ali prho, kajti visok vodni tlak lahko poškoduje napravo.

Oblikovanje novica je drznejše kot v preteklosti. Uporabljeni pa so materiali, ki so manj občutljivi.
Foto: Aleksej Macarol
Ker je odpornost pomemben faktor, je sprednji del zaslona zaščiten s tehnologijo Gorilla Glass 5, ki zagotavlja dobro obstojnost brez zaščite. Odporna proti “hitri” potrošnji pa je tudi velika 4500 mAh baterija, ki jo uporabniki lahko hitro polnijo s kar 25W. To pomeni, da se bo baterija napolnila do polovice v pičlih 30 minutah. Galaxy A52 podpira 5G prenos podatkov ter je tako pripravljen na vedno bolj hitro prihodnost!

Fotografski preskok

Glavne kamere so pomočjo programskih rešitev ter AI, fotografijo letos krepko izboljšale v primerjavi s predhodnikom.
Foto: Aleksej Macarol
V primerjavi s prejšnjimi generacijami se največji napredek Galaxy A52 5G pokaže prav pri foto sposobnostih. Tako A52 5G ponudi nabor kamer od 64-MP glavna kamere, 12-MP ultra široke, 5-MP makro kamere ter 5-MP globinskega senzorja. Na sprednji strani pa je 32-MP selfie kamera. Kamere so sposobne zajemati video 4K/30fps, kar postaja vedno bolj pomembno, predvsem za ustvarjalce na družbenih omrežjih kot je Instagram in TikTok. Prav tako “programje” in umetna inteligenca pri fotografiji prinašata izjemno podobne občutke kot pri seriji pametnih telefon Galaxy S pametnih telefonov. Prinaša tudi tako imenovani nočni način, s katerim odlično zajema fotografije tudi pri slabih svetlobnih razmerah. Za fotografijo si zasluži zelo visoko oceno, v cenovnem razredu pa je zagotovo popolnoma pri vrhu.

Vrednost brez primerjave

Verjamemo, da bo Samsung z modelom Galaxy A52 5G znova prvak v prodajnih številkah!
Foto: Aleksej Macarol

Samsung je v novi Galaxy A52 5G dal pravzaprav vse, kar lahko pričakuješ od telefona vrednosti do 500 evrov. Oblikovanje je brezčasno, minimalistično in igrivo s paleto barv, ki je takšna, da bo prav vsak našel pravega zase. Pripravljen je za prihodnost s 5G povezljivostjo in prinaša kup uporabnosti, vključno s preprostim vtičem za slušalke ali dodatno režo za microSD kartico. Fotografija je na vrhunskem nivoju, kjer ne boš pogrešal prav ničesar. Če temu prištejemo še odlično ročnost baterije, prelepe barve, ki ji zmore FHD+ Super OLED zaslon, postane Samsung Galaxy A52 5G pametni telefon, ki bo zopet najbolj zaželen med vsemi.

Poslušaj podkast predstavitev – Samsung Galaxy A52 5G

Dodatne Informacije

samsung.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!