fbpx

Sankanje 2021: najboljša sankališča v Sloveniji – kam sankati!?

Najboljša sankališča v Sloveniji?!

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Se sprašuješ kam sankati, kje so dobra sankališča?! Zima nam ponuja veliko možnosti, kako si organizirati prelep družinski izlet, ki nam bo še dolgo ostal v spominu in ena izmed njih je gotovo sankanje. Katera pa so najboljša sankališča, ki jih najdemo v Sloveniji?

Kam na sankanje? To je 8 najboljših sankališč v Sloveniji, ki obljubljajo čudovito zimsko zabavo, v kateri boste uživali tako vi kot vaši najmlajši.

1. Sankališče na Krvavcu

Vsem dobro znano smučišče Krvavec ponuja tudi pustolovščino na sankah. Čez dan se lahko na smučišču sankate izven urejenih smučarskih prog, zvečer pa, začenši s 3. vikendom v decembru, smučišče organizira nočno sankanje, ki poteka ob petkih in sobotah od 16.30 do 19.00.
Sankate se lahko po delno osvetljeni progi Ror, na katero vas popelje 4-sedežnica Tiha dolina. Da si zagotovite svoje sani, je najbolje, da se pred odhodom prijavite na njihovem e-mailu komerciala9@rtc-krvavec.si. Cena, ki vključuje izposojo sani in neomejeno število voženj, je za odrasle 22 €, za mladino 20 €, za otroke pa 17 €. Če svoje sani že imate, boste kot odrasla oseba plačali 19 €, kot mladi 17 €, za vaše najmlajše pa 15 €.

Foto: rtc-krvavec.si

2. Sankališče na Veliki planini

Nočno sankanje organizirajo tudi na Veliki planini in sicer ob petkih in sobotah od 17. do 20. ure. Sankanje poteka po osvetljeni sankaški progi, dolgi 2.4 km, pričelo pa naj bi se predvidoma z zadnjim decembrskim vikendom.
Da se boste lahko brezskrbno sankali, poskrbite s povratno vozovnico za nihalko in sedežnico, ki za odrasle stane 17 €, za otroke pa 10 €. Če si boste sani tudi izposodili, jih lahko rezervirate na e-mailu booking@velikaplanina.si.

Foto: velikaplanina.si

3. Sankališče na Kranjski Gori

Kranjska gora, eno izmed najbolj priljubljenih smučišč, ponuja tudi sankanje, na katerega se podate ob zimskih večerih. Sankanje vsak dan od 16.30. ure dalje v vasi Gozd Martuljek organizira Agencija Julijana, predvidoma pa naj bi se začelo v sredini decembra.
Cena je 17 €, podate pa se lahko na dva spusta, ki zajemata približno 5 km sankaških užitkov. Agencija organizira tudi prevoz na štartno točko.

Foto: julijana.info

4. Sankališče na Pohorju

Sankanje ponuja tudi mariborsko Pohorje, kjer boste našli dve sankališči: Bellevue in Areh. Sankališči sta brezplačni, odšteti boste morali le ceno vozovnice za gondolo, ki za odrasle stane 6 €, za otroke, študente in upokojence pa 3 €.
Predvsem otroški poligon Bellevue je odlična izbira za vaše najmlajše, sankanje pa na njem pa poteka od 14. do 16. ure.

Foto: Visit Pohorje / Facebook

5. Sankališče pri Storžiču

Brezplačno sankališče boste našli tudi pri Planinskem domu pod Storžičem. Ljubitelji sankanja se tam lahko podajo na urejeno sankaško progo, ki ima približno 300 m višinske razlike, obsega pa 5 km.
Sankanja se lahko lotite ob urejenih snežnih razmerah, proga pa je primerna tudi za otroke. Ker izposoje sani ne nudijo, pred odhodom nikar ne pozabite svojih sank.

Foto: planinsko-drustvo-trzic.si

6. Sankališče na Soriški planini

Na Soriški planini imajo vsak dan v času obratovanja smučišča, ki je odprto od 9. do 16. ure, odprto otroško sankališče Slatnik. Dolgo je 300 m, primerno je za mlajše otroke, cena 3 € pa obsega tudi parkirišče.

Foto: soriska-planina.si

7. Sankališče na Planini pod Golico

Na Planini pod Golico boste našli naravno sankaško progo Savske jame, ki je dolga približno 600 m, urejena, ponuja pa brezplačno sankanje. Tja se lahko odpravite kadarkoli, ob vikendih pa od 10. do 14. ure po navadi ponujajo tudi izposojo sani, informacije o izposoji pa lahko sproti preverite na njihovi Facebook strani.

8. Sankališča pri Bohinju

Čudovita okolica Bohinja vam ponuja veliko možnosti za sankanje. Sankališča lahko najdete na Voglu, v Senožetih, na Pokljuki, na Telečnici, na Kozjem hrbtu in na Poljah. Sankališča so brezplačna, če pa se odločite za izlet na Vogel, boste morali kupiti vozovnico za nihalko, ki za odrasle stane 26 €, za mlade in upokojence 23 €, za otroke pa 13 €. Informacije o tem, kje se sankališča nahajajo in na katerih je možna tudi izposoja sank, pa lahko najdete tukaj.

Foto: bohinj.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!