Sedem navad, ki vam dejansko uničujejo spolno življenje

In sploh ne pomislite, da so one razlog, da je tako!

Postelja naj bo namenjena drugim stvarem, ne prepirom. Foto: We Vibe Wow Tech / Unsplash

Ali vam zadnje čase misli ne uhajajo več tako pogosto na intimne odnose? Tudi on / ona, ne izkazuje več nežnosti, ko ste skupaj? Se sprašujete, le kaj se je zgodilo? Se je vajina ljubezen ohladila?

Ampak veste, da ni tako, ker si še vedno želite drug drugega in se imate radi. Nekaj vas moti, a preprosto ne veste kaj.

Vam zaupamo skrivnost, kar sedem izmed njih? Razkrivamo vam sedem navad, ki bi lahko bili vzrok vaši trenutni težavi.

Imate hišne ljubljenčke v postelji

Čisto ok je, če jim občasno dopustite, da prespijo v vaši postelji ali spalnici. Ampak, kadar si zaželite intimnosti s partnerjem, naj bo postelja rezervirana samo za vaju. Takrat v spalnici res ni prostora za nikogar drugega!

Telefon je vedno z vami, tudi v postelji

Res je, da je marsikdo že skoraj zasvojen s telefonom in nenehnim pretokom informacij, ki jih zagotavlja. Ampak, nekje morate potegniti črto. Če ležite v postelji s partnerjem in s telefonom v roki, je tako, kakor, da ste v posteljo odšli sami.

Vaša prisotnost na spletu vas popelje v svet informacij in iluzij. In postanete odsotni v resničnem svetu, v katerem poleg vas leži oseba, s katero bi lahko imeli strasten spolni odnos, ampak, je ne vidite. Pomembnejši vam je telefon. Telefon ne spada v spalnico. Odložite ga v predsobi, kjerkoli.

Nič ni narobe, če včasih zaspite ob hišnem ljubljenčku, ampak ne pozabite na partnerja! Foto: Jamie Street / Unsplash

Ne znate izraziti svojih želja

Komunikacija je ključ do uspešnih odnosov. S partnerjem si delita življenjske želje in stališča, in naj vam ne bo nerodno z njimi deliti tudi svojih spolnih fantazij. Ne bojte se svojih želja in potreb, saj dokler jih boste prikrivali, bodo neizpolnjene. In boste posledično razočarani in s tem bo trpelo tudi vaše spolno življenje ter razmerje.

Če se bojite deliti svoje želje na kateremkoli področju s partnerjem, se vprašajte, ali ste v zvezi s pravo osebo. Oseba, s katero boste živeli, bi morala razumeti in spoznati vse vaše potrebe.

Vseeno vam je za predigro

Ne bodite sebični v spolnosti. Spolni odnos je neprimerljivo boljši, če v njem uživata obe strani. Nikoli ne mislite samo nase in na to, da ste takoj “pripravljeni na akcijo”, ampak poskusite začutiti partnerjeve potrebe in jih izpolniti. Ženske pogosto uživajo v predigri in jo potrebujejo, da dosežejo svoj vrhunec, zato morate predigro vedno vključiti v intimni odnos. Prav tako pa naj ženska zadovolji partnerja na način, ki je njemu všeč in seveda, da oba uživata v njem.

Imate posteljo, ki ni udobna

V postelji boste preživeli skoraj tretjino svojega življenja. In tako kot je za zdrav spanec pomembno, da imate udobno, dovolj široko posteljo, je prav tako pomembna tudi za vaše spolno življenje. Nikomur se ni prijetno ljubiti v postelji, ki ni udobna, je preozka in ob vsakem gibu zaškripa. Morda se celo bojite, da se bo zlomila pod vajino težo.

Pogovor v postelji

Ne samo, da v posteljo ni priporočljivo iti jezen, v njej se tudi ni priporočljivo prepirati. Če se morate resnično nekaj pogovoriti s partnerjem, naj bo to v kateri koli drugi sobi, razen v spalnici, saj morate v posteljo iti zadovoljni in si napolniti baterije za nov dan.

Če v posteljo prinesete tesnobo, neprijetne občutke in jezo, se v njej ne boste spočili. Spalnica in postelja bosta popolnoma izgubili svoj namen.

Foto: Kinga Cichewicz / Unsplash

Odlašate s spolnostjo

Ste utrujeni. Ampak, niste vedno tako utrujeni, da ne bi zmogli nežnosti. Ne iščite izgovorov v utrujenosti, ker nimate spolnih odnosov. Intimnost ni triatlon, ki iz vas izčrpa vso energijo. Seveda, lahko, da boste utrujeni po njej, a napolnila vam bo čustvene baterije in počutili se boste odlično! Bodite prijetno utrujeni z nasmehom na ustih!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!