Čudovite tetovaže, ki lahko nadomestijo poročne prstane

Foto: Envato
Zadnjič posodobljeno: :

Poročni prstani so bili vedno pomemben simbol večne ljubezni in ta tradicija se je ohranila vse do danes.

Pred 4800 leti so stari Egipčani razvili tradicijo poročnega prstana. Zaradi svoje okrogle oblike mu pripisuje pomen večne ljubezni, odprtina v prstanu pa simbolizira prehod v novo obdobje in vrata v srce ljubljene osebe.

Poročni prstan je v mnogih kulturah nepogrešljiv element vsakega poročnega obreda. Ponavadi so izdelani iz zlata in diamantov, simbolizirajo pa nekaj plemenitega, dragocenega, trdnega in skupnega.

Poročni prstan se nosi na prstancu leve roke. Tudi to ima simbolni pomen, saj je kot prvo leva roka bližje srcu in predstavlja žilo ljubezni, prst na katerega si nadenemo prstane pa predstavlja partnerja.

A danes se marsikateri pari odločijo, da namesto prstana izberejo tetovaže. Majhne in simbolične tetovaže so danes veliko bolj moderne kot so bile včasih. Izbrskali smo nekaj čudovitih prstnih tetovaž, ki simbolizirajo ljubezen. A sprašujemo se, kako pari rešijo zadevo, če gre kaj narobe, saj si takega prstana ne moreš enostavno sneti.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!