fbpx

Selfiji znanih oseb v zadnjih 100 letih #selfie

Selfiji znanih oseb v zadnjem stoletju.

Se vam zdijo selfiji krik 21. stoletja? Pomislite še enkrat. Selfiji imajo namreč že dolgo zgodovino, ki sega precej dlje nazaj od pojava pametnih telefonov in celo digitalnih fotoaparatov. Resda se je termin "selfie" pojavil šele leta 2002 in se širši publiki predstavil v letu 2005, pa zgodovina tovrstne fotografije sega mnogo pred uporabo besede, ki je medtem že našla mesto v Oxfordovem slovarju. No, mi pa smo našli nekaj selfijev znanih oseb v zadnjih 100 letih.

Selfiji so z nami že dolgo. Več kot 100 let. A pred pojavom pametnih telefonov niso bili tako razvpiti kot danes. Vas zanima, kdo je naredil prvega? Robert Cornelius, ameriški pionir fotografije in to že davnega leta 1839. No, ena prvih najstnic s selfijem je bil hči ruskega carja Nikolaja II., Anastazija Nikolajeva Romanova, ki ga je posnela leta 1914 pri 13. letih.

PREBERITE ŠE: Kamera Podo – visokotehnološka ”selfie palica” s Kickstarterja

Tega in ostale selfije znanih oseb v zadnjih 100 letih, ki so ga nekatere naredile globoko preden je bil ”kul”, si poglejte v fotogaleriji.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.