fbpx

Sem pripravljena na zvezo? Očitno ne … in tako sem vedela!

"Ljubezen nima nič opraviti s pričakovanji, kaj boste dobili - ampak zgolj s tem, kar nameravate dati." - Katherine Hepburn

Preberite si zapis Ariel Quinn, študentke književnosti, pesnice in pisateljice, ki vam lahko pomaga prepoznati, ali ste pripravljene na razmerje ali ne.

Sem verjela, da sem se pripravljena zavezati? Da. Sem se zmotila? Da. Bila je moja krivda. Ne poskušam zaščititi svojega bivšega partnerja, ampak moram biti iskrena in reči, da to res ni bila njegova krivda, ampak moja.

Vse življenje sem bila tista ženska, ki je komaj čakala, da se bo zaljubila in se zavezala moškemu, ki bi me imel neskončno rad, potem pa… puf. Vse te sanje so razpadle, kakor da jih nikoli ni bilo. Žal mi je, ker sem razočarala in ranila človeka, ki me je imel iskreno rad. Žal mi je, ni bilo namenoma, potrebovala sem nekaj časa, da sem razumela, da se še nisem pripravljena zavezati.

Če vas skrbi in imate morda enaka vprašanja glede tega, si oglejte znake, ki so mi pomagali spoznati, kaj v resnici hočem.

1. Dvomila sem v razmerje

Čeprav sem do bivšega čutila močna čustva, nikoli nisem bila povsem prepričana, da je on moški, s katerim bi si želela biti do konca življenja.
Najin odnos je bil dober in zdrav, vendar sem se vedno spraševala. Nikoli nisem bila prepričana o njegovih občutkih, čeprav mi je velikokrat dokazal, da so bili iskreni. Ugotovila sem, da z njim in najino zvezo ni prav nič narobe, resnična težava je bila, da nisem bila pripravljena na zvezo.

2. Odpiranje partnerju je bilo pretežko

Vedno sem govorila, da mora biti moški, s katerim sem, tudi moj najboljši prijatelj. To je res pomembno za zvezo. Prepričani morate biti, da verjamete svojemu partnerju in da se lahko z njimi pogovorite o vsem, a resnično o vsem, od najlepših trenutkov svojega življenja do najtemnejših. Žal sem spoznala, da ni bil moj najboljši prijatelj, ker se mu nikoli nisem mogla popolnoma odpreti. Spet to ni bila njegova krivda, ker je bil res dober človek, problem je bil moj skriti strah.

3. Nisem se želela pogovarjati o prihodnosti

Verjemite mi, velikokrat se je trudil, da bi imela pogovor o najini zvezi. A vsakič sem se temu uspešno izognila. Vedno sem se posluževala kakšnih izgovorov, samo zato, ker sem se zavedala dejstva, da nisem pripravljena biti vezana in res nisem hotela prizadeti njegovih občutkov. Zdaj vem, da je bilo narobe, ker misli, da sem ga samo zavajala, kar v resnici ni res.

4. Nikoli ga nisem vključevala v svoje načrte

Mogoče ga res nisem želela vključevati, ampak imela sem toliko načrtov zase. Imela sem toliko sanj in ciljev za prihodnost. Stvar je v tem, da ga nikoli nisem vpletala v nobenega od njih, saj sem vedno vedela, da to ne bo šlo in da ne bova ostala skupaj. Notranji glas mi je govoril, da nisem pripravljena na takšen odnos, a ga nisem želela slišati.

5. Neprestano sem ga kritizirala

Začela sva se prepirati, zaradi malenkosti in če sem iskrena, sem bil jaz tista, ki je začela vse te prepire. Ne glede na to, kaj je počel ali kako se je obnašal, sem ga nenehno kritizirala. Zdaj, ko pomislim, sem želela samo, da bi on prekinil najin odnos, da ga ne bi bilo potrebno meni. Morda se vam zdi, da je to malo sebično, toda resnično sem si želela, da bi bilo zanj manj boleče.

6. Želela sem preveč osebnega prostora

Vsi imamo radi nekaj osebnega prostora, ko smo v zvezi, a res sem ga želela preveč. Ko sem bila sama, sem bil bolj vesela, kakor tedaj, ko sva bila skupaj. Vem, da sem se na takšen način vedno bolj odmikala od njega. Žal mi je, ker nisem prej razumela vseh teh znakov, ker sem vse skupaj naredila še bolj boleče za oba.

7. Beseda “kompromis” ni bila v mojem besednjaku

Zavedala sem se in se še vedno zavedam, da je kompromis nujen, če želiš, da je zveza uspešna. Nikoli nisem bila pripravljena na kakršen koli kompromis z njim. Imela sem svoja mnenja o stvareh in svoj način, kako je treba stvari početi, in jih nisem želela spremeniti zaradi njega. To je glavni razlog, da sva imela v najinem razmerju toliko razhajanj.

8. Razmerje ni bilo nikoli moja prioriteta

Moja družina in vsi prijatelji so bili vedno pomembnejši od njega. Vaš partner mora vedno biti na prvem mestu v vašem življenju. Nisem ga želela prizadeti ali kaj podobnega, preprosto se nisem hotela zavezati. Zaradi tega sem vedela, da najina zveza ne bo trajala.

Vsi imamo pravico živeti življenje, ki si ga želimo, in delati stvari, ki so nam všeč. Če nočete biti vezani, ne bodite. Najslabša odločitev, ki bi jo lahko sprejeli je, da ste z nekom samo zato, ker že nekaj časa hodita, resnica pa je, da se pravzaprav ne želite zavezati.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.