fbpx

Senčila za oči: 5 trendov senčenja oči, ki jih morate preizkusiti (2022)

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Če obožujete make-up, se gotovo radi poigrate s paleto za senčenje in ustvarite looke, ki takoj pritegnejo pozornost. Zato vas bo gotovo razveselilo dejstvo, da so trenutno popularne drzne kombinacije, od živih barv pa vse do svetlečih in kovinskih odtenkov. Za vas smo izbrali 5 načinov senčenja oči, ki so trenutno v trendu in za katere vam ne bo žal, da ste jih preizkusili.

1. Živobarvne kombinacije

Trendi živih barv je vse prej kot dolgočasen, omogoča pa vam tudi, da preizkusite svojo kreativno žilico.
Kombinacije živih barv bodo poskrbele, da bo vaš look takoj pritegnil pozornost, vaš izgled pa bo mladosten in energičen. Predlagamo, da se poigrate z barvami, ki se nahajajo na nasprotnih straneh barvnega kroga, npr. zeleno in oranžno, ali pa izberete podobne odtenke, recimo živo roza in vijolično.

2. Kovinski odtenki

Če živobarvni looki niso vaša prva izbira, brez skrbi. V trendu so tudi glamurozni kovinski odtenki, torej vijolični in modro-sivkasti odtenki. Taka senčila so kot ustvarjena za elegantne poletne večerje, svoj look pa lahko še poživite z bleščicami.

3. Lip gloss

Da, prav ste prebrali. Lip gloss lahko uporabite tudi na očeh in tako poskrbite za svetleč look, ki je primeren predvsem za ljubiteljice bolj naravnega izgleda. Namesto lip glossa lahko uporabite senčila s podobnim učinkom, prednost tega trenda pa je tudi, da je popolnoma enostaven in ne zahteva veliko časa.

4. Senčke v kotičkih oči

Trend nanašanja senčk v kotičke oči smo prvič opazili že nekaj let nazaj, v trend pa se vrača tudi letos. Tudi ta look je povsem preprost, poskrbel pa bo za prav poseben izgled. Predlagamo, da si v kotičke oči nanesete barvo, ki se ujema z barvo vaših oblačil, če pa nosite črno ali belo, svetujemo, da izberete živobarven odtenek.

5. Grafično črtalo

Grafično črtalo je prav posebna tehnika, s katero boste razvijali svojo kreativnost in sposobnosti ličenja. Zanjo boste poleg senčil potrebovali tudi črtalo za oči, s katerim se boste lotili ustvarjanja najrazličnejših vzorcev. Pravil ni, zato bodite drzni in preizkusite najrazličnejše tehnike, barve in kombinacije.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!