fbpx

Silvestrovanje: to so razlogi, da boste razočarani nad silvestrovim

Silvestrovo

Se veselite praznovanja novega leta? Imate visoka pričakovanja glede silvestrovega? Velika verjetnost je, da boste nad najdaljšo nočjo v letu razočarani. Vsaj tako pravijo znanstveniki, ki se pri svojih trditvah opirajo na znanstveno podprte raziskave.

Velika verjetnost je, da se silvestrovo ne bo razpletlo po vaših željah in da boste nad njim razočarani. Kaj so razlogi? Najprej so to pričakovanja. 83 odstotkov ljudi je nad silvestrovim razočaranih, ker so se zabavali manj, kot so pričakovali.

Alkohol okrepi negativne občutke.
Alkohol okrepi negativne občutke.

Drugi razlog je, da se preveč trudimo, da bi uživali. Če se preveč ukvarjate s tem, da bi vse izpadlo popolno, s tem zmanjšate možnost, da bo temu res tako, saj ste zaradi tega vseskozi zaskrbljeni.

PREBERITE ŠE: Najzanimivejša silvestrovanja na svetu


Tretji razlog je izkrivljena slika o silvestrovem. Tako kot novoporočenca verjameta, da bo njun zakon večen, čeprav statistika ni na njuni strni, enako velja za silvestrski večer. Eden od razlogov, da vas bo silvestrovo razočaralo, je kakopak alkohol, ki dokazano vpliva na razpoloženje in vedenje. Potem pa je tu še opevani silvestrski poljub.

Imejte nizka pričakovanja, saj tako obstaja več možnosti, da bo silvestrovo nepozabno.
Imejte nizka pričakovanja, saj tako obstaja več možnosti, da bo silvestrovo nepozabno.

Več o tem, zakaj bodo vsi ti znanstveno podprti razlogi pokvarili vaš skok v novo leto, pa izveste v poučnem videu (glej zgoraj). Ob tem velja dodati, da je silvestrovo le 0,273972603 odstotka leta in ne odraz vašega celotnega življenja. Počnite nekaj, kar vas veseli, in znižajte pričakovanja, ker bo vaše silvestrovo po vsej verjetno precej klavrno. Pa srečno novo leto 2017!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.