Jahodovo škoricové rolky patria k tým zázračným dezertom, ktorých príprava si nevyžaduje veľa času a zručnosti, a predsa ich vzhľad a chuť presvedčia a zapôsobia.
Jagodne cimetove rolce ne zahtevajo veliko in nudijo ogromno. Njihov poln okus in nežna struktura sta kot nalašč za vesela prijateljska druženja in prijetne večere v družbi najdražjih.
Recept za jagodne cimetove rolce:
Ingrediencie:
- 1 paket odtajanega zamrznjenega listnatega testa
- 5 žlic zmehčanega masla
- 1 skodelica jagodne marmelade
- 3 skodelice narezanih svežih jagod
- 1 lyžička mletej škorice
- ¾ skodelice sladkorja v prahu
- 2 polievkové lyžice mlieka
Proces:
Pečico predhodno ogrejemo na 180 stopinj. Na pomokani površini razvaljamo odtajano pečivo in ga do robov premažemo z žlico in pol zmehčanega masla. Enako storimo s polovico skodelice jagodne marmelade in pazimo, da pri tem ne namažemo robov. Po marmeladi enakomerno potresemo polovico svežih jagod in cimeta in testo previdno zvijemo v rulado. Rulado z ostrim nožem razrežemo na šest enakih delov in vsakega od njih položimo na pekač, ki ga predhodno obložimo s papirjem za peko. Postopek ponovimo z drugo polovico testa. Poln pekač položimo v pečico in pečemo približno 30 minút. Med pečenjem iz preostalih sestavin pripravimo preliv – v skledi zmešamo sladkor v prahu, maslo, mleko in marmelado – in z njim prelijemo zlato rumene jagodne rolce. Dober tek!
Viac informácií:
www.grandbaby-cakes.com