Špargľová polievka bude ešte lepšia v krémovej verzii a pripravená z bielej špargle. Poďme sa pozrieť na jednoduchý recept na krémovú špargľovú polievku z bielej špargle a ohromte ňou našich jarných návštevníkov.
Razvajajmo se s klasično pomladansko zelenjavno juho, ki je z dodatkom sladke smetane in dišečega drobnjaka še slajša. Tokrat bomo za spremembo posegli po belih špargljih in iz njih pripravili dišečo kremno juho.
Recept za špargljevo kremno juho:
Ingrediencie:
- 400 g belih špargljev
- 20 g masla
- 1 cibuľa
- 50 ml belega vina
- 800 ml zeleninového vývaru
- 100 ml sladkej smotany
- 50 ml mlieka
- soľ
- korenie
- muškátový oriešok
- pest svežega drobnjaka
Návod na prípravu:
Očiščenim špargljem odstranimo olesenele dele in jih narežemo na kolobarčke. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V ponvi raztopimo maslo in na njem prepražimo čebulo, kolobarčke in špargljeve glave. Odstranimo špargljeve glave in zalijemo z belim vinom in jušno osnovo. Kuhamo približno deset minut, nato dodamo še sladko smetano in mleko. Kuhamo še deset minut. Juho začinimo s poprom, soljo in muškatnim oreščkom ter zmeljemo s paličnim mešalnikom. Postrežemo s popečenimi špargljevimi glavami in nasekljanim svežim drobnjakom.