fbpx

Jesenski recept: domača hruškova pita po receptu naših babic

Koláč

Poleg tradicionalne jabolčne pite je ena izmed najbolj priljubljenih jesenskih sladic hruškova pita. Preverite recept za slastno sladico po receptu naših babic ...

Z jesenjo je prišel čas peke slastnih slaščic, med katerimi v hladnem vremenu še posebej prijajo omamno dišeče sadne pite, ki navdušijo s krhko zunanjostjo in sočno sredico. Poleg jabolčne za spremembo specimo hruškovo. Naši najdražji bodo navdušeni …

ČÍTAJ VIAC: Jesenný recept: lahodný lecinový guláš so sladkými zemiakmi a tekvicou

Recept za domačo hruškovo pito

Ingrediencie
Na cesto:

  • 350 g bielej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 100 g práškového cukru
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 150 g masla
  • 2 vajcia
  • 50 ml mlieka

Na náplň:

  • 3 rumene hruške
  • 3 lyžice cukru
  • 2 polievkové lyžice masla
  • 1 žlica krušnih ali piškotnih drobtin
  • škorica

Navodilo:
Pečico predhodno ogrejemo na 180 stopinj. Hruške olupimo in narežemo na rezine. V ponvi raztopimo maslo in na njem podušimo rezine hrušk; med dušenjem jih posujemo s sladkorjem, ko se zmehčajo, pa z drobtinami in cimetom. Maslo za testo narežemo na koščke in jih vržemo v večjo skledo. Dodamo moko in sladkor, jajca in mleko ter zamesimo testo. Po potrebi dodamo še nekaj mleka. Testo oblikujemo v kepo, ki jo zavito v prozorno folijo postavimo na hladno za 20 minut. Tretjino testa damo na stran in iz njega naredimo trakove, preostalega pa razvaljamo in z njim obložimo namaščen pekač za pite. Testo v pekaču obložimo z nadevom in vse skupaj prekrijemo s trakovi. Pito položimo v pečico in pečemo približno 60 minút.

S vami od roku 2004

Od r 2004 skúmame mestské trendy a denne informujeme našu komunitu sledovateľov o najnovšom životnom štýle, cestovaní, štýle a produktoch, ktoré inšpirujú vášňou. Od roku 2023 ponúkame obsah v hlavných svetových jazykoch.