Pravdepodobne ste už počuli o mnohých typoch spôsobov prípravy jedla, ale určite nie o niečom ako nápad Iftach Gazit. Študent z Tel Avivu vytvoril unikátnu súpravu vrecúšok na jedlo, ktoré sa nepripravujú v hrnci, panvici, rúre či mikrovlnke, ale v práčke.
Vakuumsko zaprte vrečke pre jedlo Sous La Vie so izdelane iz vodoodpornega materiala. Navdih za izdelavo le-teh je bil sous-vide (francoski izraz za kuhanje v vakuumu) kuhalnik, ki omogoča pripravo pečenega mesa v vakuumu v temperaturno stabilnem okolju, kar izboljša rezultate, zaradi česar na primer zrezek zunaj ni trd in zažgan, znotraj pa je še vedno krvav.
Namesto da kuhate s tem posebnim kuhalnikom pri temperaturi 58 stopinj Celzija, ki ga ima doma le redkokdo, raje vrzite vrečko Sous La Vie spolu s umazanim perilom v pralni stroj, nastavite predpisan program pranja in skupaj s čistim perilom boste iz bobna potegnili še slasten obrok.
ČÍTAJ VIAC: Magnetické pedále Pedal Park - parkovanie bicykla nebolo nikdy jednoduchšie
Če kuhate meso, nastavite program za sintetiko in dolgo pranje. Če kuhate zelenjavo, morate hrano ‘prati’ kratek čas in nastaviti program za pranje bombaža. Pravila kuhanja hrane v pralnem stroju so zapisana po principu podajanja informacij o pranju na oblačilih.