fbpx

Recepty: 3 chutné sviatočné maškrty, ktoré rýchlo pripravíte

Recept: 3 najbolj popularni praznični prigrizki

Zatiaľ čo vám pri čakaní na vianočnú večeru škvŕka v žalúdku a slintá, maškrty sú na Sahare ako voda. Podmienkou samozrejme je, aby boli chutné. Tak sa pozri na 3 chutné sviatočné maškrty.

Verjetno že razmišljate o hrani, ki jo boste pripravljali za božično večerjo. Ne pozabite niti na občerstvenie. Tu sú 3 slastni praznični prigrizki, ki jih boste zelo hitro pripravený.

Sirove kroglice

Mini sirove kroglice s suhimi brusnicami in sirom, povaljane v pekan orehih? JA, prosim!

Sirove kroglice (foto: pinterest / fivehearthome.com)
Sirove kroglice (foto: pinterest / fivehearthome.com)

INGRIDIENTY:

  • 225 g smotanového syra
  • 75 g sira z modro plesnijo
  • 90 g posušenih brusnic (na drobno nasekljane)
  • 200 g pekanov (na drobno naskljani)
  • bobi palčke

PRÍPRAVA:

V posodi srednje velikosti združite kremni sir, sir z modro plesnijo in sušene brusnice. Iz nastale mase naredite 24 kroglic. Pokrijte jih in počakajte dve uri, da se strdijo. Medtem na drobno narežite pekane in jih popecite v pečici (7 do 10 minut na 180 stopinj Celzija). Ko se ohladijo, po njih povaljate kroglice. Kroglice naj se hladilniku ohladijo. Tik preden jih postrežete, jih postavite na bobi palčke.

Crostini s hruško in granatnim jabolkom

Crostini s hruško in granatnim jabolkom so odlična rešitev, če želite čim bolj preprosto zadovoljiti vaše brbončice.

Crostini s hruško in granatnim jabolkom (foto: pinterest / goodlifeeats.com)
Crostini s hruško in granatnim jabolkom (foto: pinterest / goodlifeeats.com)

INGRIDIENTY:

  • bageta, 6 rezin
  • olivový olej
  • 2 veliki hruški (olupljeni in na drobno narezani)
  • 1 lyžica masla
  • ½ lyžičky škorice
  • 60 ml javorjevega sirupa
  • ½ žlice balzamičnega kisa
  • 160 g granatnega jabolka (sadeža)
  • 160 g kremnega sira (lahko tudi z okusom cimeta)

PRÍPRAVA:

Crostine polijte z olivnim oljem. Nato jih premažite s kremnim sirom. Pustite jih stati. V ponvi stopite maslo, ki mu nato dodajte hruške, cimet in javorjev sirup. Sestavine prežite na ognju tako dolgo, da nastane kremasta dišeča zmes. V maso dodajte balzamični kis in granatno jabolko. Sadno maso položite na vsak crostin. Postrezite takoj.

Polnjene gobe

Polnjene gobe (foto: pinterest / theprettybee.com)
Polnjene gobe (foto: pinterest / theprettybee.com)

Preprost recept, ki je prijazen tudi veganom.

INGRIDIENTY:

  • 12 šampinjonov
  • 325 g speštanega krompirja
  • 80 g špinače (narezane)
  • 45 g krušnih drobtin
  • 2 polievkové lyžice masla
  • ¼ česna v prahu
  • ⅛ žlice popra

PRÍPRAVA:

Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Zmešajte speštani krompir s špinačo. Na pekač položite gobice, ki jih nato napolnite z nastalo maso. V ločeni posodi zmešajte krušne drobtine, maslo, česen in poper. Maso premažite po polnilu v gobah. Gobe pecite 20 minut in jih takoj postrezite.

S vami od roku 2004

Od r 2004 skúmame mestské trendy a denne informujeme našu komunitu sledovateľov o najnovšom životnom štýle, cestovaní, štýle a produktoch, ktoré inšpirujú vášňou. Od roku 2023 ponúkame obsah v hlavných svetových jazykoch.