Čokoláda, kto ju nemiluje?! Vedeli ste však, že tento sladký hriech, ktorý je niekedy lepší ako vášnivý bozk, si môžete vyrobiť priamo doma? Prebuďte v sebe čokolatiera a pripravte si domácu čokoládu, ktorej neodoláte. Nižšie vám zveríme jednoduchý recept.
Čokoláda je naša najljubša sladký hriech, užitek, ki se mu je težko upreti. Prav pride, ko nam pade sladkor, je odlično darilo, afrodiziakum, pomirjevalo, antidepresiv in številka ena med tolažilno hrano. A zakaj bi čokolado vedno kupovali, ko pa jo lahko izdelate kar sami doma.
ČÍTAJ VIAC: Recept: Jedlé vianočné ozdoby
V nadaljevanju smo vam pripravili preprost recept za izdelavo domače čokolade (čas priprave je izredno kratek), ki ga boste vzljubili, kot ste v otroštvu vzljubili čokolado.
Recept za domačo čokolado:
Sestavine za domačo čokolado:
- 90 g kokosovega masla
- 100 g kakaového prášku
- 50 g mleka v prahu
- 115 g sladkorja v prahu
Priprava domače čokolade:
Začnemo s tem, da v kozici na zmerni temperaturi stopimo kokosovo maslo, in ko se stopi, ga odstavimo. Nato v ločeno skledo presejemo sladkor, mleko in kakav v prahu ter premešamo. V mešanico vlijemo stopljeno kokosovo maslo in z metlico vse skupaj dobro ročno premešamo, da dobimo gladko zmes. Potem s papirjem za peko le še obložimo pekač in vanj zlijemo čokoladno maso, ki jo enakomerno razporedimo (čokolado lahko oplemenitimo z lešniki ipd., ki jih dodamo, preden zmes zlijemo v pekač). Pekač postavimo v hladilnik in počakamo, da se čokolada strdi. Pa prijetno sladkanje!