Toto je skutočne najdokonalejší a najjednoduchší recept na tvarohový koláč bez pečenia. Ak budete postupovať podľa tohto receptu, budete obdarení jemným a krémovým dezertom, ktorý je mimoriadne ľahký a osviežujúci.
Ko potrebujete nekaj lahkega in okusnega je ta sladica popolna za vas. Njena tekstura je super lahka in sveža, skorja pa je maslena, sladka in okusna. Njena priprava je zelo enostavna. Najtežji del od vsega bo čakanje, da jo boste lahko pojedli, saj jo morate pustiti čez noč v hladilniku.
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
Ingrediencie:
- 250 g smotanového syra
- 80 g kisle smetane ali jogurta (odvisno od okusa)
- 80 g práškového cukru
- 200 ml sladkej smotany
- 80 g masla
- 300 g piškotkov ali krekerjev (odvisno od okusa)
- citrónová šťava
- vanilkový extrakt
- poljubno sadje za okrasitev
Proces:
Piškote ali krekerje dajte v mešalnik, skupaj z stopljenim maslom in sladkorjem. Zmes mora spominjati na vlažen pesek. Nato vzamete pokač oziroma kolut za torte ter zmes, ki ste jo pripravili, razporedite trdno po njenem dnu. Pripravljeno skorjo postavite v hladilnik, da se strdi. Medtem lahko začnete pripravljati nadev.
Najprej stepite sladko smetano. Nato v ločeni posodi zmešajte kremni sir, sladkor v prahu, limonin sok, vanilijev ekstrakt ter kislo smetano ali jogurt. Tako pripravljeno mešanico združite skupaj s sladko smetano, dobro premešajte z lopatko, da se zmesi popolnoma združita. Pripravljen nadev enakomerno razporedite po pripravljenih zmletih piškotih.
Torto lahko okrasite po lastni domišljiji in željah z različnim sadjem, breskve, jagode, maline, mandarine. Torto postavite čez noč v hladilnik, da se vse skupaj res lepo strdi.
Cheesecake brez peke lahko v zaprti posodi hranite v hladilniku do štiri dni. Vendar verjamemo, da jo boste z veseljem pojedli še isti dan. Dober tek.