fbpx

Recept: Opojná jahodová pena

Recept za jagodni mousse

Premeňte jahody na omamnú jahodovú penu, ktorá si vás svojou jemnou chuťou získa navždy.

Jagodni mousse je rahla penasta sladica, ki bo prepričala tudi najbolj izbirčne gurmane.

ČÍTAJ VIAC: Recept: božská čokoládová pena len z dvoch ingrediencií!

Jagodnemu moussu se ne boste mogli upreti.
Jagodnemu moussu se ne boste mogli upreti.

Preprosto pripravljen poobedek polnega okusa je kot nalašč za trenutke, ko želite pocrkljati sebe ali svoje goste. Zanj boste vedno našli še nekaj prostora v želodčku, pa če bo ta še tako poln!

Recept za jagodni mousse:

Sestavine za jagodni mousse:

  • 250 g jahôd
  • 3 vajcia
  • 2 polievkové lyžice cukru
  • 125 ml mlieka
  • 125 ml sladkej smotany
  • lističi melise (za dekoracijo)

Postopek priprave jagodnega moussa:
Jagodam odstranimo peclje in jih pretlačimo, da nastane jagodni pire. Nato ločimo beljake in rumenjake. Slednje s sladkorjem kremasto stepemo. Nad vodno kopeljo zmesi počasi dodajamo mleko in stepamo tako dolgo, da postane gostejša. Odstavimo. Jagodni pire vmešamo v maso z rumenjaki in ohladimo. Medtem posebej stepemo beljake in sladko smetano. Sprva v hladno jagodno kremo zmešamo sneg, nato še sladko smetano. Jagodni mousse prestavimo v kozarce in prestavimo v hladilnik za najmanj dve uri. Preden postrežemo, mousse okrasim z meliso. Pa dober tek!

S vami od roku 2004

Od r 2004 skúmame mestské trendy a denne informujeme našu komunitu sledovateľov o najnovšom životnom štýle, cestovaní, štýle a produktoch, ktoré inšpirujú vášňou. Od roku 2023 ponúkame obsah v hlavných svetových jazykoch.