Premeňte jahody na omamnú jahodovú penu, ktorá si vás svojou jemnou chuťou získa navždy.
Jagodni mousse je rahla penasta sladica, ki bo prepričala tudi najbolj izbirčne gurmane.
ČÍTAJ VIAC: Recept: božská čokoládová pena len z dvoch ingrediencií!
Preprosto pripravljen poobedek polnega okusa je kot nalašč za trenutke, ko želite pocrkljati sebe ali svoje goste. Zanj boste vedno našli še nekaj prostora v želodčku, pa če bo ta še tako poln!
Recept za jagodni mousse:
Sestavine za jagodni mousse:
- 250 g jahôd
- 3 vajcia
- 2 polievkové lyžice cukru
- 125 ml mlieka
- 125 ml sladkej smotany
- lističi melise (za dekoracijo)
Postopek priprave jagodnega moussa:
Jagodam odstranimo peclje in jih pretlačimo, da nastane jagodni pire. Nato ločimo beljake in rumenjake. Slednje s sladkorjem kremasto stepemo. Nad vodno kopeljo zmesi počasi dodajamo mleko in stepamo tako dolgo, da postane gostejša. Odstavimo. Jagodni pire vmešamo v maso z rumenjaki in ohladimo. Medtem posebej stepemo beljake in sladko smetano. Sprva v hladno jagodno kremo zmešamo sneg, nato še sladko smetano. Jagodni mousse prestavimo v kozarce in prestavimo v hladilnik za najmanj dve uri. Preden postrežemo, mousse okrasim z meliso. Pa dober tek!