Lasagne sú považované za veľmi obľúbený obed: sú nielen veľmi chutné, ale aj dobre zasýtia a nabijú energiou. Sú však dni, kedy sa nám do prípravy tohto jedla nechce – a vtedy si namiesto neho môžete jednoducho pripraviť veľmi špeciálnu polievku z lasagní. Pripravili sme pre vás recept na krémovú polievku lasagne, ktorá Tik Tok úplne pobláznila.
Ja, prav ste prebrali. Novost na kulinaričnem trgu, ki je preplavila družbeno omrežje TIK tak, to je “lazanja soup” oziroma juha z okusom lazanje. Ta jed vsebuje vse elemente lazanje, ki jih poznamo in obožujemo: paradižnikovo omako, široke rezance, mäso a zeleniny, hkrati pa obljublja, da vas bo zahriaty a nasýtený.
Njena prednost pred klasično lazanjo leži predvsem v tem, da je priprava “lazanjine juhe” rýchlejšie a jednoduchšie.
Lazanja soup - lazanja juha
Ingrediencie
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa
- polozelená
- 2 červené papriky
- 4 strúčiky cesnaku
- 250 g mletega mesa
- 150 g začinjenih klobas
- 1 žlica posušene bazilike
- 1 žlica posušenega origana
- 1 žlica posušenega timijana
- pol čajne žličke čilijevih listov
- 1 dcl belega vina
- 1 pločevinka sesekljanega paradižnika
- 2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
- 940 g piščančje osnove
- 120 g smetane
- 130 g naribanega sira
- 50 g parmezánu
- 225 g rezancev za lazanjo
Pokyny
- V večji ponvi segrejte olivno olje in mu dodajte sesekljano čebulo, zeleno in rdečo papriko ter kuhajte približno 5 minut. Nato dodajte česen in kuhajte še eno minuto.
- V ponev dodajte mleto meso in klobase. Premešajte, dodajte še sol in poper in kuhajte približno 10 minut. Nato vmešajte paradižnikovo mezgo, baziliko, origano, timijan in čili. Kuhajte nekaj minut, potem dodajte še pločevinko sesekljanega paradižnika in piščančjo osnovo. Kuhajte še 15 minut.
- Dodajte še smetano in pustite, da mešanica vre približno 15 minut.
- Medtem, ko mešanica vre, rezance natrgajte na približno 5 cm dolge kose in jih skuhajte po načinu “al dente”. To pomeni, da testenine kot navadno spustite v vrelo vodo, jih med kuho rahlo mešate in ogenj ugasnete, ko so še nekoliko čvrsti. Nato vodo odcedite in k rezancem primešajte sir.
- Juho vlijte v skledo z rezanci in postrezite. Dober tek!
Ďalšie tipy:
– Namesto smetane lahko uporabite gosto kokosovo mleko.
– Juho postrezite s parmezanom a svežo baziliko.