fbpx

Recept: slastna in enostavna “lazanja soup”, ki je navdušila Tik Tok

Foto: envato

Lazanja velja za zelo priljubljeno kosilo: ne samo, da je zelo okusna, pač pa nas tudi dobro nasiti in napolni z energijo. Vendar pa pridejo dnevi, ko se nam pripraviti te jedi pač ne ljubi - in takrat lahko namesto nje na enostaven način pripravite prav posebno "lazanja soup" oziroma juho z okusom lazanje. Za vas smo pripravili recept za kremno lazanja juho, ki je popolnoma obnorela Tik Tok.

Ja, prav ste prebrali. Novost na kulinaričnem trgu, ki je preplavila družbeno omrežje Tik Tok, je “lazanja soup” oziroma juha z okusom lazanje. Ta jed vsebuje vse elemente lazanje, ki jih poznamo in obožujemo: paradižnikovo omako, široke rezance, meso in zelenjavo, hkrati pa obljublja, da vas bo pogrela in nasitila.
Njena prednost pred klasično lazanjo leži predvsem v tem, da je priprava “lazanjine juhe” hitrejša in preprostejša.

Lazanja soup - lazanja juha

  • Obroki: 4
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 čebula
  • pol zelene
  • 2 rdeči papriki
  • 4 stroki česna
  • 250 g mletega mesa
  • 150 g začinjenih klobas
  • 1 žlica posušene bazilike
  • 1 žlica posušenega origana
  • 1 žlica posušenega timijana
  • pol čajne žličke čilijevih listov
  • 1 dcl belega vina
  • 1 pločevinka sesekljanega paradižnika
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • 940 g piščančje osnove
  • 120 g smetane
  • 130 g naribanega sira
  • 50 g parmezana
  • 225 g rezancev za lazanjo

Navodila

  1. V večji ponvi segrejte olivno olje in mu dodajte sesekljano čebulo, zeleno in rdečo papriko ter kuhajte približno 5 minut. Nato dodajte česen in kuhajte še eno minuto.
  2. V ponev dodajte mleto meso in klobase. Premešajte, dodajte še sol in poper in kuhajte približno 10 minut. Nato vmešajte paradižnikovo mezgo, baziliko, origano, timijan in čili. Kuhajte nekaj minut, potem dodajte še pločevinko sesekljanega paradižnika in piščančjo osnovo. Kuhajte še 15 minut.
  3. Dodajte še smetano in pustite, da mešanica vre približno 15 minut.
  4. Medtem, ko mešanica vre, rezance natrgajte na približno 5 cm dolge kose in jih skuhajte po načinu “al dente”. To pomeni, da testenine kot navadno spustite v vrelo vodo, jih med kuho rahlo mešate in ogenj ugasnete, ko so še nekoliko čvrsti. Nato vodo odcedite in k rezancem primešajte sir.
  5. Juho vlijte v skledo z rezanci in postrezite. Dober tek!

Dodatni nasveti:

– Namesto smetane lahko uporabite gosto kokosovo mleko.
– Juho postrezite s parmezanom in svežo baziliko.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!