Blíži sa Halloween a s ním čas vyrezávať tekvice a vyrezávať do nich usmiate tváričky. Navyše, mnoho jesenných receptov si tekvice vyžaduje, takže sa v našich kuchyniach budú často vyskytovať. Tentoraz vám však namiesto štandardných receptov ponúkame alternatívny spôsob, ako tekvice využiť. Nie do polievky, nie do omáčky, nie na dezert, nie na ozdobu, ale na výrobu pivného suda. Zároveň môžete jeho jadro použiť na výrobu jednej z nespočetných kulinárskych pochúťok a namiesto noža „narežte“ škrupinu špajdľou.
Jeseni buče pripravljamo na tisoč in en način, imamo pa jih tudi za okras. Uporabimo pa jih lahko na še en način, ki ga verjetno niste poznali. Iz njih lahko namreč izdelate sodček za pivo. Zakaj bi jih vedno napolnili s svečo, ko pa lahko vanje natočite svoj najljubši hmeljev napitek. Potrebujete le nekaj osnovnega “orodja” in pipico. In svoje najljubše pivo, seveda.
ČÍTAJ VIAC: 5 receptov za popoln jesenski piknik
Izdelava je sila preprosta in tudi nekoliko packasta. Kaj še čakate? Na naslednji zabavi ta jesenski zasuk sodčka iz lubenic ne sme manjkati.
Budete potrebovať:
- srednjo veliko ali veliko bučo
- nož (za rezanje mesa)
- žlico oziroma žlico za sladoledne kepice
- perom
- pipico
- vedro
- od 6 do 12 steklenic piva
Prikaz izdelave sodčka za pivo iz buče: