fbpx

Skakanje čez vrv: kako se igrati Skakanje čez vrv

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Če se sprašujete, kako bi na športen in zabaven način otrokom napolnili popoldne, predlagamo, da jim predstavite staro otroško igro Skakanje čez vrv. Zanjo potrebujete le kolebnico oz. dolgo vrv, v vas pa bo nedvomno priklicala občutke nostalgije. Za vas smo pripravili navodila za igro Skakanje čez vrv.

Kolebnica je lahko že sama po sebi dovolj, da navduši vaše najmlajše, vaje z njo pa bodo poskrbele tudi za njihovo športno aktivnost. Kaj pa, če je otrok več in se želijo igrati skupaj? Takrat predlagamo, da jim predstavite igro vašega otroštva: Skakanje čez vrv.
Igra je najbolj primerna za otroke od 5. leta naprej, igra pa se jo lahko 4 in več igralcev. Najbolj zanimivo bo, če je otrok čim več.

Skakanje čez vrv bo poskrbelo tudi za športno aktivnost Foto: Monstera / Pexels

Kako se igrati Skakanje čez vrv?

Za igro Skakanje čez vrv ne boste potrebovali veliko pripomočkov: le kolebnico oz. dolgo vrv in ravno igralno površino. Več kot je otrok, daljšo vrv boste potrebovali.
Najprej naj otroci določijo 2 igralca, ki bosta vrv vsak na svojem koncu držala in jo vrtela. To lahko storijo z izštevanjem ali pa se javita tista dva, ki si to najbolj želita. Ostali igralci naj se postavijo med njiju in čez vrv skačejo. Pri tem naj bodo pozorni, da skočijo pravočasno in se vanjo ne zapletejo. Zmaga tisti igralec, ki skače največ časa.

Kako Skakanje čez vrv narediti še zanimivejše?

Ko se otroci v igro že nekoliko “uvedejo”, jo lahko naredijo še zanimivejšo in težjo na več različnih načinov. Igralca, ki vrv vrtita, lahko npr. na vsake toliko časa smer vrtenja zamenjata, povečujeta hitrost vrtenja, določita, da morajo otroci skakati z obema nogah itd.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!