Skejt legenda Tony Hawk rolka v breztežnostnem prostoru!

Skejtanje v breztežnostnem prostoru
Zadnjič posodobljeno: :

Ikona rolkanja Tony Hawk in njegov varovanec Aaron “Jaws” Homoki sta se nedavno preizkusila v skejtanju v breztežnostnem prostoru. Oglej si neverjetne posnetke trikov, o katerih lahko na Zemlji sicer zgolj sanjamo!

Kot na začetku izziva pravi legenda rolkanja Tony Hawk, se že celo življenje bori z gravitacijo, v breztežnostnem prostoru prirejenega širokotrupnega Airbusovega letala A310 Zero-G pa je skupaj s svojim gojencem Aaronom “Jawsom” Homokijem lahko izvajal trike, o katerih lahko na Zemlji sicer zgolj sanja oz. so bili s kakšno kodo mogoči le v njegovi računalniški igri.

PREBERITE ŠE: #DoNotDisturb: Komu posvečate več pozornosti? Partnerju ali telefonu?

Skejtanje v breztežnostnem prostoru je bolj zapleteno, ko se zdi na prvi pogled.
Skejtanje v breztežnostnem prostoru je bolj zapleteno, ko se zdi na prvi pogled.

Zero-G podjetja Zero Gravity Corporation je predelano letalo, iz katerega so odstranili večino sedežev in tapecirali stene, da se potniki med lebdenjem ne poškodujejo. Breztežnost letalo doseže z izvajanjem manevrov v zraku (hitro dviganje in spuščanje), tovrstni poleti pa se uporabljajo predvsem za biološke, medicinske in fizikalne raziskave, pa tudi komercialne.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
“Ženo sem našel ležati na tleh. Vprašal sem se, ali je sploh še živa.”