Skrb za zdravje tudi na delovnem mestu

Podjetje HOFER s številnimi ukrepi skrbi za zdravje svojih zaposlenih.

Skrb za zdravje je naložba za prihodnost, zato dober delodajalec poskrbi za delovno okolje, prijazno do zdravja zaposlenih. Ni skrivnost, da v službi preživimo veliko časa – po nekaterih statistikah kar tretjino svojega aktivnega življenja. Sedenje in nepravilna drža pred računalniškim zaslonom, nepravilno dvigovanje bremen, nezdrava prehrana in številne druge malenkosti dan za dnem vplivajo na naše zdravje.

Pomembno je, da zanj skrbimo tudi na delovnem mestu. Z delodajalcem, ki ima posluh za zaposlene, je to vsekakor lažje.

Blaž Jaklič, sodelavec v logistiki
Blaž Jaklič, sodelavec v logistiki

1, 2, 3, gremo!

Podjetje HOFER s številnimi ukrepi skrbi za zdravje svojih zaposlenih ter jim poleg rednih zdravniških pregledov ponuja obsežen program zdravstvene preventive, brezplačne delavnice na temo zdrave prehrane, športne delavnice s priljubljenim trenerjem Janom Kovačičem ter druga praktična izobraževanja o varnosti in zdravju na delovnem mestu.
Ker podjetje spodbuja k športnemu udejstvovanju, se sodelavci skupaj pogosto udeležujejo različnih tekov in ekipnih športov. HOFER zaposlenim krije strošek prijavnine na izbrane športne prireditve. Konec maja 2018 se je več kot 150 sodelavk udeležilo priljubljenega dm teka za ženske v ljubljanskem Tivoliju. Zaposleni se udeležujejo tudi Ljubljanskega maratona, Maratona treh src v Radencih, Maratona Franja in številnih drugih dogodkov.
“Podjetje nam krije stroške prijavnine na športne dogodke, zato se jih redno udeležujem, da izkoristim priložnost,” pravi Blaž Jaklič, sodelavec v logistiki, in doda: “HOFER gradi na odlični ekipi, zato tudi izbira ljudi, ki skupaj dobro sodelujejo. Uigrane ekipe se ne da kupiti.”

Podjetje HOFER s številnimi ukrepi skrbi za zdravje svojih zaposlenih.
Podjetje HOFER s številnimi ukrepi skrbi za zdravje svojih zaposlenih.

In kaj lahko za svoje zdravje na delovnem mestu storite sami?

Poskrbite za zdravo malico oziroma kosilo: o svoji malici razmišljajte vnaprej in tako sendvič ne bo postal izhod v sili, ko bo lakota že prehuda.

Voda in še enkrat voda: v povprečju je telo odraslega človeka sestavljeno iz 50–65 % vode, zato upoštevajte splošna navodila za pravilen dnevni vnos tekočine in je na dan spijte približno liter in pol.
Raztezne vaje: tudi na delovnem mestu lahko naredite nekaj kratkih razgibalnih vaj in vaše telo bo kot prerojeno.
Vstanite vsaj enkrat na uro: pri dolgotrajnem sedenju lahko veliko storite, če vsako uro vstanete in spodbudite vaš krvni obtok.

Športno druženje tudi zunaj pisarne

Športno udejstvovanje ne vpliva le na zdravje. Predstavlja tudi dober način za krepitev ekipnega duha in zaupanja med sodelavci, ki ga ti vedno prenesejo tudi na delovno mesto.
Podjetje HOFER v Sloveniji združuje raznolik profil poklicev – od prodajalcev, pravnikov, grafičnih oblikovalcev, sodelavcev v nabavi in logističnem centru pa do strokovnjakov za IT, marketing in odnose z javnostmi. Katka Seršen, manager v oddelku HR, pravi: »Pri nas je sodelovanje med oddelki zelo pomembno, zato mora naše delo temeljiti na zaupanju.«

Katka Seršen, manager v oddelku HR
Katka Seršen, manager v oddelku HR

Zdravi in zadovoljni zaposleni pomembno vplivajo na uspešnost podjetja. Brigita Jäger, strokovna sodelavka v oddelku marketinga, o pomenu dobrega vzdušja na delovnem mestu dodaja: »Na delovnem mestu ne sme manjkati pozitivne naravnanosti, veselja do dela, strokovnosti in medsebojnega zaupanja. Pri svojih sodelavcih cenim timsko delo, pripravljenost pomagati, zaupanje, iskrenost in prijateljstvo, saj naši odnosi segajo tudi zunaj zidov pisarne.«

Dodatne Informacije

HOFERjeve ugodnosti in prosta delovna lahko preverite na karierni spletni strani kariera.hofer.si.

Vsebino omogoče Hofer.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
10 lekcij izjemnega Jeffa Bezosa, ki jih mora poznati vsak podjetnik