fbpx

Skriti biseri Slovenije: najboljši kampi, koče in B&B-ji

Skriti biseri Slovenija

Kateri so najboljši kampi, koče in B&B-ji v Sloveniji? Slovenija velja za prava turistična nebesa, saj na tako majhnem prostoru ponuja tako veliko različnih stvari, da tujci kar ne morejo verjeti. Slovenci to radi spregledamo in se na dopust oz. oddih odpravljamo v tujino. Ker je pač sosedova trava vedno bolj zelena. A to ni res! Teh slovenskih biserov gotovo še ne poznate. Razkriva jih britanski Guardian. Po mnenju tega britanskega časopisa so to najboljši kampi, koče in B&B-ji v Sloveniji.

Veste, kateri so najboljši kampi, koče in B&B-ji v Sloveniji? Medtem ko po spletu in letakih kot nori iščemo nove lokacije v tujini, ki bi jih radi obiskali, prevečkrat pozabljamo, da je v Sloveniji še kopica kotičkov, ki jih še nismo odkrili.

PREBERITE ŠE: Glamping Ribno: Ribno pri Bledu bogatejše za glamping naselje

Včasih nas morajo tako tujci spomniti, da nam ni treba daleč, da odkrivamo neznano in čarobno. To je s pisanim seznamom lokacij storil britanski Guardian, po mnenju katerega so to najboljši kampi, koče in B&B-ji v Sloveniji.

Skriti biseri Slovenije: najboljši kampi, koče in B&B-ji po mnenju Guardiana:

Gostilna Repnik, Kamnik

Gostilna Repnik
Gostilna Repnik

Gostilna Repnik si je z visoko kakovostjo, butično domačnostjo ter dodatno ponudbo (penzion, doživetja ipd.) prislužila znak kakovosti Gostilna Slovenija, popotniška biblija Lonely Planet pa jo je uvrstila med šest najboljših gostiln v Sloveniji.

Nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi: od 75 evrov dalje.
Več informacij: gostilna-repnik.si

Domačija Majerija, Slap

Domačija Majerija
Domačija Majerija

Majerija je idilična zgornjevipavska domačija, objeta z vinogradi in sadovnjaki. Ponuja preprosto tradicionalno kuhinjo s pridihom sodobnosti. Poleg družinskega doma ponuja še prostore, namenjene gostom, ki iščejo mir, naravo in pristno kmečko okolje. Primerna je za vse, ki želijo pobegniti iz mestnega vrveža.

Nočitev v dvoposteljni sobi: od 96 evrov dalje.
Več informacij: majerija.si

Muzikafe, Ptuj

Muzikafe
Muzikafe

Muzikafe  je multikulturna zgradba s kreativno kavarno muziKafe, teraso in galerijo, namenjeno kulturno-umetniškim vsebinam (koncertom, razstavam, predavanjem, literarnim večerom, predstavam, plesnim nastopom, delavnicam …). Na voljo pa so tudi prenočišča z zajtrkom B&B.

Nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi: od 52 evrov dalje.
Več informacij: muzikafe.si

EcoHotel Koroš, Jamnica

EcoHotel Koroš
EcoHotel Koroš

EcoHotel Koroš je butični ekohotel na Koroškem z razgledom na tamkajšnje gore in vrhove, ki se je razvil iz turistične kmetije. Ponuja vodene kolesarske ture, tematske izlete, zabave in druge aktivnosti. Posestvo kmetije Koroš velja za tipičen koroški celek (zemljiška posest okoli domačije), saj ima lasten gozd, travnike, pašnike, sadovnjake in njive.

Nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi: od 60 evrov dalje.
Več informacij: bikenomad.com

Zelena vas Ruševec

Zelena vas Ruševec
Zelena vas Ruševec

Butična Zelena vas Ruševec na Pohorju je edinstven primer ekološkega, trajnostnega oz. zelenega turizma. Tvori jo pet ekoloških brunaric in Permakulturni krog Ruševec. Nahaja se dva kilometra od zgornje postaje pohorske vzpenjače in stoji na najstarejšem priznanem sistemu gradnje masivnih lesenih hiš na svetu – Log Homes.

Nočitev v brunarici: od 120 evrov dalje.
Več informacij: rusevec.com

Turistična kmetija Ročnjek, Gorjuše

Turistična kmetija Ročnjek
Turistična kmetija Ročnjek

Turistična kmetija Ročnjek se nahaja na 942 metrih nadmorske višine in je odlično izhodišče za pohode po planinah (Pokljuka, Rudno Polje, Zajamniki). Udobje in domačnost apartmajev sta primerna tako za intimnost v dvoje kot za večje družbe. Lahko se pohvali s turško in finsko savno, masažami in možnostjo namakanja v čebru. Domačinom se lahko pridružite pri delu na polju, v gozdu ali pri hiši.

Nočitev v dvoposteljni sobi: od 70 evrov dalje.
Več informacij: rocnjek.kelih.com

Hostel Pliskovica, Dutovlje

Hostel Pliskovica
Hostel Pliskovica

Mladinski hotel Pliskovica deluje v kraški domačiji, ki je zaščitena kot kulturni spomenik. Gostom nudi vodene oglede tamkajšnje Slamčeve domačije, spoznavanje kraške arhitekture in posebnosti kmečkega življenja. Hostel je primeren tudi za različna izobraževanja, srečanja, praznovanja … Na lokaciji lahko tudi kampirate in pečete na žaru.

Nočitev v več posteljnih sobah (s pogradi): od 16 evrov dalje. Kampiranje: 10 evrov.
Več informacij: hostelkras.com

Kamp Lijak, Ozeljan

Kamp Lijak
Kamp Lijak

Kamp Lijak, ki se nahaja v Vipavski dolini, je bil leta 2015 najbolje ocenjeni kamp v Sloveniji (Zoover Awards 2015). V bližini je znani raj za jadralne padalce. Lahko se nastanite v šotoru, klimatiziranih/ogrevanih bungalovih ali prespite v lesenih sobah pod zemljo. Poleg mobilnih hišic ima tudi manjši zunanji bazen. Najamete si lahko športne rekvizite ter gorska in e-kolesa, bližnja Soča pa ponuja možnosti raftanja, vožnje s kanuji, kajaki …

Nočitev: 18 evrov.
Več informacij: camplijak.com

Park Idila, Bloško jezero

Park Idila
Park Idila

Glamping park Idilo sestavljajo različno velike lesene hiške v obliki šotorov iz smrekovega, češnjevega in borovega lesa. So naravno izolirane in omogočajo bivanje v vseh letnih časih (gostom nudijo tudi zajtrk). V poletnih mesecih se lahko ohladite v Bloškem jezeru. Park Idila povsem upraviči svoje ime.

Nočitev v leseni hiški: od 36 evrov dalje.
Več informacij: blosko-jezero.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!