fbpx

Skrivalnice: kako se igra skrivalnice?

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Skrivalnice veljajo za eno najbolj priljubljenih iger, tako v času našega otroštva, kot tudi dandanes. Ne le, da prinesejo obilico smeha, ampak veljajo tudi za eno najbolj napetih in zanimivih dejavnosti. Pa se še spomnite, kakšna točno so pravila te igre? Za vas smo pripravili navodila za skrivalnice.

Skrivalnice spadajo med igre, ki smo se jih v otroštvu igrali prav vsi. Gotovo se še spomnite vznemirljivih občutkov, ki so vas prevzeli, ko ste se skrivaj premikali iz svojega skrivališča ter navdušenosti, ko se vam je končno uspelo “pofočkati”. Zato predlagamo, da to igro čimprej predstavite tudi svojim otrokom.
Igra je primerna predvsem za otroke od 4. leta starosti, zanjo pa potrebujete 2 ali več igralcev. Najbolj zanimivo bo, če je igralcev čim več.

Foto: envato

Pravila, kako se igrati skrivalnice?

Za skrivalnice potrebujete le večjo površino, polno predmetov, dreves, kipov… za katerimi se bodo otroci lahko skrili. Igrate se lahko tudi doma, če pa želite čas preživeti zunaj, vam predlagamo obisk parka ali gozda.
Najprej naj otroci z izštevanjem določijo tistega, ki bo mižal. Le-ta si zakrije oči in se nasloni na “mesto za pofočkanje” – to je lahko drevo, stena, klop… Nato naglas prešteje do 10 (ob večji površini lahko izberete tudi večje število). Ko s štetjem zaključi, naj čim glasneje zakliče: “Pred mano, za mano, kdor ni skrit, naj se gre solit!”
Nato lahko začne iskati soigralce. Ko enega od njih zagleda, steče do mesta štetja, se ga z roko dotakne in soigralca “pofočka” z njegovim imenom, npr. “En dva tri, Marko!” Ostali igralci se med iskanjem poskušajo “mestu za pofočkanje” neopazno približati in se “pofočkati” sami, torej se mesta dotakniti in zaklicati svoje ime. Komur to uspe, počaka do začetka naslednje igre.
Igra je zaključena, ko so “pofočkani” vsi igralci.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!