Skuhna – svetovna kuhinja po slovensko

Okusna hrana je bila od nekdaj prijetna prinašalka posebnih trenutkov druženja. Hkrati nas s svojo čarobnostjo zlahka popelje na popotovanje okoli sveta. Tako je bila ustvarjena Skuhna kot edinstven socialno podjetniški projekt, ki združuje oboje - medkulturno povezovanje in nova kulinarična doživetja.

Osnovne Informacije
Naslov
Skuhna
Trubarjeva 56
Ljubljana
Povezava
Urnik
Po dogovoru na 031 338 654 ali info@skuhna.si.
Kontakt
031 338 654

Pod okriljem Zavoda Global in Zavoda Voluntariat prinaša raznolike dejavnosti, povezane s pripravljanjem in okušanjem hrane z namenom povezovanja migrantov s tukajšnjim prebivalstvom. Migranti prihajajo iz držav globalnega juga, kot so Kenija, Maroko, Palestina, Egipt in Indija.

Živahne kulture globalnega juga približujejo skozi organizacijo medkulturnih kulinaričnih dogodkov. Foto: Arhiv Skuhna.
Živahne kulture globalnega juga približujejo skozi organizacijo medkulturnih kulinaričnih dogodkov. Foto: Arhiv Skuhna.

Svojo živahno kulturo približujejo z vodenjem medkulturnih kulinaričnih delavnic in cateringi, sredinimi kosili in petkovimi večerjami, čudovite trenutke pa vam lahko pričarajo tudi na domu. S tem na kreativen in prijeten način spodbujajo druženje in razbijajo predsodke, skozi ponujeno usposabljanje in izobraževanje pa se migranti nadalje lažje vključujejo na slovenski trg dela in tudi finančno osamosvojijo. Okusne jedi sveta so tako spremenili v orodje raznolikih dediščin za grajenje odprte medkulturne družbe.

Okusne jedi sveta kot orodje raznolikih dediščin za grajenje odprte medkulturne družbe.  Foto: Arhiv Skuhna.
Okusne jedi sveta kot orodje raznolikih dediščin za grajenje odprte medkulturne družbe. Foto: Arhiv Skuhna.

Projekt Skuhna je delno financiran s strani Evropskega socialnega sklada in bo trajal do 1. avgusta 2015.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!