Skysphere – solarna ”drevesna hiška” s 360-stopinjskim razgledom

Skysphere - sanjsko zatočišče

Vsak moški želi imeti svojo ''Batmanovo votlino'', prostor, kjer je samo on in njegove ''igračke'', kamor se umakne, da spije pivo ali si privošči kakšen drug užitek. Inženir Jono Williams ni kopal, pač pa svoj ''votlino'' Skysphere zgradil nad tlemi. Gre za solarno ''drevesno hiško'' s 360-stopinjskim razgledom, ki jo upravlja s pomočjo pametnega telefona, nahaja pa se v deželi dolgega belega oblaka.

Skysphere je solarna ”drevesna hiška” s 360-stopinjskim razgledom v katero je Jono Williams vložil več kot 3000 ur dela in preračunanih 45 tisoč evrov. Moderna konstrukcija je zrasla na podeželju v predmestju Linton na Novi Zelandiji in je opremljena z visokotehnološkimi napravami, hitro internetno povezavo ter ambientalno LED osvetlitvijo. Vse naprave, vključno s hladilnikom, kavčem z dozirnikom za pivo, brezžičnim zvočnim sistemom in projektorjem poganja solarna energija, ki jo zbirajo sončne celice (sonca na Novi Zelandiji je na pretek), upravlja pa se jih preko Williamsove posebne Android aplikacije.

Kavč, postelja, internet, sanski razgled in nikogar, ki bi vas motil. Je lahko še kaj boljšega?
Kavč, postelja, internet, sanski razgled in nikogar, ki bi vas motil. Je lahko še kaj boljšega?

V okroglo pribežališče vodi lestev, ki je skrita pod steblom, pardon, stebrom Skysphera, namesto ključavnice na vratih pa vas pričaka čitalnik prstnih odtisov. Domovanje je torej prirejeno potrebam 21. stoletja, a za naravno vrsto potrebe se je vendarle treba znajti saj kopalnice nima. Tu se Jono posluži starodavne metode, v naravi (ali pa zadevo opravi doma), sicer pa, kdaj ste pa že videli Batmana oditi na stranišče?

PREBERITE ŠE: The Cinder Cone – boemska drevesna hiška, ki lebdi nad skateparkom

Pri Skyspheru gre za enostavno in mnogostransko arhitekturno rešitev, ki jo lahko umestimo v praktično vsak prostor. ”Stanovanje”, ki leži 10 metrov nad tlemi, obkrožajo kovinski loki pokriti s sončnimi paneli, ki poleg ustvarjanja občutka krogle, objekt napajajo tudi z energijo.

Dodatne Informacije

Več infomacij:
theskysphere.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Casa Bautista: odmaknjena vila ob morju v Mehiki