Slana nevesta vstala iz Mrtvega morja

Slana obleka iz Mrtvega morja.

Izraelski umetnik Sigalit Landau se je leta 2014 lotil zanimivega projekta. V Mrtvo morje je potopil črno žensko obleko, po dveh leti v slani vodi – Mrtvo morje, ki leži med Izraelom in Jordanijo, je za afriškim Asalskim jezerom drugo najbolj slano jezero na svetu – pa jo je nedavno potegnil na plan. Rezultat? Magična obleka, kot bi jo potegnil iz pravljice, ne pa iz vode.

Da ima slana voda zdravilno moč, je vsem dobro znano, toda da lahko slana voda čara? Kako drugače si gre razlagati transformacijo črne ženske obleke, ki jo je izraelski umetnik Sigalit Landau za dve leti potopil v Mrtvo morje, to pa jo je v tem času povsem preobrazilo.

PREBERITE ŠE: Črna je nova bela – nevesta v črni poročni obleki

Obleko je povsem ovila sol.
Obleko je povsem ovila sol.

Narava ni le največji umetnik, pač pa tudi odličen modni kreator. Rezultat je namreč pravljične bela obleka iz soli. Ta je del projekta Salt Bride (slana nevesta), ki jo je navdihnilo delo Dybbuk rusko-židovskega pisatelja in je replika nevestine obleke iz istoimenske gledališke predstave. Do 3. septembra 2016 bo na ogled v londonski umetnostni galeriji Marlborough.

Dodatne Informacije

Več o avtorju:
sigalitlandau.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!