fbpx

Slepe miši: kako se igrati staro otroško igro slepe miši

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Slepe miši je tista igra, ki smo se jo igrali prav vsi, pa vendar je marsikdo nanjo popolnoma pozabil. Da vam osvežimo spomin, smo vam pripravili navodila za to preprosto igro, v kateri bodo vaši otroci nedvomno uživali, hkrati pa bo poskrbela tudi za njihovo športno aktivnost.

Igra Slepe miši v marsikomu prebodi občutke nostalgije. Uvršča se med najbolj preproste otroške igre, pa vendar vam zagotavljamo, da lahko ob njej otroci preživijo čudovito popoldne. Ker je sestavljena je predvsem iz teka, pa bodo z njo naredili veliko tudi za svoje gibalne sposobnosti.
Igra slepe miši je primerna predvsem za otroke od 4. leta naprej, igra pa se jo lahko 3 in več igralcev.

Happy excited young parents in colorful party hats catching children while playing blind mans buff with them

Kako se igrati Slepe miši?

Igra Slepe miši ne zahteva veliko pripomočkov: vse, kar boste potrebovali, sta ruta in večja igralna površina, kot je recimo vrt, park ali gozd. Najprej naj otroci z izštevanjem določijo tistega, ki bo “slepa miš”. Temu igralcu potem okoli oči zavežite ruto, trak iz blaga ali šal. Takrat se igra prične: otroci naj “slepo miš” nekajkrat zavrtijo okoli njene osi, nato pa se razbežijo. Naloga tega igralca je, da enega od njih poskuša čimprej ujeti. Igra je najbolj zabavna, če otroci “slepo miš” kličejo, nežno cukajo, tapkajo po ramenih itd.
Igre je konec, ko “slepa miš” ulovi enega od igralcev. Takrat tisti, ki ga je ujela, prevzame vlogo “slepe miši”, se zavrti in prične loviti soigralce. Zagotavljamo vam, da otroške zabave ne bo manjkalo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!