fbpx

Ali so obkladki za oči iz kumaric res učinkoviti?

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Zagotovo ste že videli fotografijo ali v filmu podobo ženske sredi trenutka sprostitve z brisačo na glavi in ​​rezinami kumaric čez oči? Ste se spraševali, zakaj jih imajo na očeh?

Kumarice, v Indiji gojijo že od antičnih časov za klinične namene in kot vir hrane, prav tako se redno uporablja v tradicionalni indijski medicini. Njihova uporaba se je razširila po vsem svetu in si pridobila sloves koristne zelenjave.

Toda ali ste se kdaj vprašali, ali ta zelenjava res prinaša koristi očem in območju okoli njih? Po mnenju dermatologov, je odgovor pritrdilen.

Čeprav je danes na trgu na tisoče izdelkov za nego okoli oči, so včasih stari triki najboljši.

Popolna nega. Foto: Pixabay

Dejansko ima kumarica antioksidativne in čistilne lastnosti, ki pomagajo odstraniti toksine iz kože.

Polna je vode in prispeva h globoki hidrataciji in pomirjanju povrhnjice. Poleg tega kumara vsebuje tudi vitamin C, folno kislino in vitamin K, ki skupaj pomagajo zmanjšati podočnjake in rdečico.

Kumarica. Foto: Markus Winkle / Unsplash

Trik za svež in sproščen videz

Kumarico dajte čez noč v zamrzovalnik. Zjutraj jo nanesete na oči. Mraz bo povzročil zožanje površinskih kapilar in bo aktivno vplival na otekanje okoli oči – podočnjake.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!