Slikovite pohodniške poti, ki v jesenskem času jemljejo dih

Foto: Envato
Zadnjič posodobljeno: :

Jesen ima svoj čar. Šelestenje listja pod nogami, barvna paleta v katero se odenejo gozdovi in kopica plodov po tleh, naredijo izlete še bolj posebne. Preverite, katere so najlepše pohodniške poti, ki so v jeseni še prav posebej čarobne.

To so najbolj slikovite pohodniške poti v Sloveniji, ki se jih še posebaj splača obiskati v jeseni!

Slemenova špica

Jesenska klasika. Priljubljena pohodniška pot se v jesenskem času odene v zlatorumene odtenke macesnov, za konec pa vas nagradi s čudovitim razgledom. Pot se začne na parkirišču prelaza Vršič, do cilja pa vam bo vzelo dobro uro hoje.

Foto: Unsplash/Aleš Krivec

Mangartsko sedlo

Kar 2055 metrov nad morjem kraljuje Mangartsko sedlo, kjer najdete čudovite zlatorumene macesne. Do tja vas pripelje najvišja gorska cesta v Sloveniji, ki so jo zgradili italijanski vojaki, na vrhu pa se odpre pogled proti okoliškim vrhovom.

Foto: Unsplash/Darko Pribeg

Pohod po Vertovčevih poteh

Nekoliko drugačna pohodniška pot, ki se vije skozi Vipavsko dolino, skozi vinograde in slikovite vasice. Poteka prvo nedeljo po martinovi nedelji, ob tej priložnosti pa vam domačini postrežejo z domačimi dobrotami.

Foto: Vipavskadolina.si

Komna in Triglavska jezera

Pravo jesensko pravljico boste doživeli ob obisku Komne in Triglavskih jezer, do koder najenostavneje dostopate s planine Blato. Slikovita pot se vije skozi gozd in po planotah, ob vznožjih, vse do slovite Koče pri Triglavskih jezerih.

Foto: Bohinj.si

Nanos

Ko se poletna vročina konča in nastopijo prijetne jesenske temperature, je pohod na Nanos precej bolj prijeten. Pobočja Nanosa nudijo zanimiv razgled po okoliških krajih, ob ugodnem vremenu lahko občudujete Kamniške Alpe, Triglavsko pogorje, Furlanijo, pogled pa se vam razleže vse tja do morja.

Foto: Aleš Petrič/visit-postojna.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!