fbpx

Slovenska trajnostna torbica ZMAI iz ZMAJEVE kože

Zadnjič posodobljeno: :

Neli Štrukelj, oblikovalka in ustanoviteljica blagovne znamke ZMAI, izdeluje modne torbe iz zmajeve kože in z zmajevsko energijo. Prepoznavno teksturo torb, ki spominja na zmajevo kožo, je dosegla z naprednim in v svetu torb novim in edinstvenim postopkom izdelave, ki združuje lasersko izrezovanje z ročnim sestavljanjem, zgolj z zatikanjem in brez šivanja. Oblikovanje, kot tudi inovativen postopek izdelave sta plod njega raziskovanja in dela.

Zmaj kot simbol neustrašnosti

Zmaji kot simbol moči, neustrašnosti in hrabrosti so oblikovalko navdihnili za izdelovanje torb z globoko simboliko: zmaj predstavlja pogum, neustrašnost in modrost. Brezčasne torbe ZMAI so amulet vsake sodobne junakinje, ki jih ne ustavi nobena ovira vsakdanjika. To je torba, ki bo ženski s svojo odločno zmajevsko energijo dala moč, da bo kos izzivom in preizkušnjam, s katerimi se dnevno srečuje na svoji osebni ali poslovni poti.

Slovenska legenda o zmaju kot navdih

Neli, ki že dve leti živi in ustvarja v Berlinu, je pri oblikovanju blagovne znamke ZMAI vodila slovenska legenda, ki pravi, da je v Postojnski jami živel strašen zmaj, ki so se ga vsi bali. Prestrašeni prebivalci so na pomoč poklicali iznajdljivega Jakoba, ki je zmaja premagal. Njegovo junaško in neustrašno dejanje je bilo nagrajeno s prav posebno torbo, sešito iz zmajeve kože. Pri znamki ZMAI izdelujejo prav tako posebne torbe, kot jo je prejel junak zgodbe iz preteklosti, vendar … v njihovi zgodbi zmaj preživi!

Inovativni in edinstveni postopek digitalnega obrtništva

Četudi edinstvena 3D tekstura torb ZMAI spominja na zmajevo kožo, pa pri izdelovanju le teh ni bilo poškodovano nobeno živo bitje! Za izdelavo torb namreč uporabljajo visokokakovostno vegansko usnje. Prepoznavna »zmajevska« tekstura torb pa je rezultat Nelinega inovativnega postopka izdelave – digitalnega obrtništva, ki je edinstven v svetu torb. Izdelava združuje računalniško modeliranje, lasersko izrezovanje in ročno sestavljanje.
Torbe ZMAI so izdelane s spoštovanjem do tradicionalnih tehnik izdelave, strastno pozornostjo do detajlov in vizionarskim iskanjem inovativnih idej. Eden glavnih ciljev znamke je najti idealno kombinacijo funkcionalnosti in estetike. S sledenjem univerzalni govorici geometrije v podjetju ustvarjajo »dediščino prihodnosti«, torbe z večno všečnostjo, ki presegajo trende in bodo preživele test časa.

Slovenske torbe rojene iz vrednot in ustvarjenje z mislijo na okolje

Lokalno proizvedene torbe ZMAI nastajajo v lastni proizvodni enoti v Sežani, ki jo ekipa znamke rada poimenuje kar »Zmajevo gnezdo«. Vsak korak izdelave torb je premišljeno načrtovan z mislijo na okolje, lokalno skupnost in zaposlene. V podjetju zagotavljajo visoke delovne standarde in varno ter zdravo okolje za vse, ki so del zgodbe. Pri znamki ZMAI so radi obkroženi z lepoto, ki se rodi iz vrednot in ne iz nečimrnosti.

Modna zgodba ZMAI nastala v sodelovanju z berlinskimi oblikovalci

Fotografiranje torbic je potekalo v Berlinu in je bilo izvedeno s sodelovanjem priznane berlinske fotografinje Sarah Engler, stilistke Chanel Fu, vizažistke in oblikovalke frizur Justine Snow ter modela Angeline (Pearl Management). Pri projektu so sodelovali lokalni berlinski in mednarodni neodvisni modni oblikovalci, ki so del berlinskih trgovin s konceptom STUDIO183 in M STUDIO Berlin.

O ustanoviteljici in oblikovalki ZMAI-a Neli Štrukelj

Kot magistra umetnosti Neli v svojih izdelkih z raziskovalnim in k inovacijam naravnanim pristopom išče rešitve za aktualne izzive okolju prijaznega oblikovanja. Neli je prva slovenska modna oblikovalka, ki se ji je uspelo uvrstiti v finale ameriškega natečaja “Independent Handbag Designer Awards” v kategoriji za najboljšo okolju prijazno torbo (ang. Best Green Handbag). Ob zavidljivi uvrstitvi med finaliste ameriškega natečaja pa je Neli prejela še študentsko fakultetno Prešernovo nagrado, nagrado za perspektivno mlado oblikovalko, Elle Style Awards in posebno omembo žirije na razstavi Balkan Design Competition za kolekcijo okolju prijaznih torb.

Vabljeni v novo spletno trgovino

Da bi ZMAI torbice hitreje poletele do vseh pogumnih žensk, je pred kratkim zaživela tudi spletna trgovina zmai.eu, kjer si lahko ogledate torbe z neustrašno energijo ter postanete del zmajevske zgodbe.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!