fbpx

Smart #1 – revitalizacija blagovne znamke, ki je sinonim urbanosti

Smart #1 boste lahko naročili na spletu

Foto: Smart

Smart je odrasel in predstavil kompaktno, popolnoma električno vozilo Smart #1. Projekt, ki nastaja v sodelovanju dveh gigantov, Mercedesa in Geelyja - gradi na praktični nišni funkciji svojih predhodnikov, preseneča pa z bistveno večjim odtisom, več zmogljivosti in mnogimi tehničnimi izboljšavami. Seveda je popolnoma električen.

Za razliko od ultrakompaktnih – in večinoma precej majhnih – vozil, po katerih je podjetje Smart znano po vsem svetu, Smart #1 ponuja bistveno več notranjega prostora, v katerem prevladuje prenovljena, futuristična zasnova. Zunanjost pa zaznamujejo gladke, tekoče linije, vrata brez okvirja, zložljive kljuke in panoramska steklena streha. Skratka, novi kompaktni SUV ponuja vsestransko izkušnjo.

Podjetje Smart, ki je zdaj le polovično v lasti Mercedesa, drugo polovico pa kitajskega avtomobilskega proizvajalca Geely, začenja pod novo zastavo s popolnoma prenovljenim konceptom. Novi kompaktni e-SUV je s 4,27 metra večji od katerega koli prej izdelanega Smarta in ima tudi več moči kot njegovi predhodniki. V notrajnosti je kokpit Smart #1 je opremljen z 12,8-palčnim zaslonom za informacije in razvedrilo, zvočnim sistemom Beats, 10-palčnim heads-up zaslonom in 3D vmesnikom, ki ga je mogoče upravljati z glasovnim ukazom. Na splošno pa je videti zelo čisto in samosvoje. To je še posebej očitno pri podrobnostih, da so stikala in gumbi v bistvu le na trikrakem volanu, ki prenašajo nekaj zgodovine predhodnikov in jih bodo ljubitelji znamke prepoznali.

Mestni SUV ima tudi možnost digitalnega ključa za skupni dostop. Pomeni, da boste lahko poganjali kar aplikacijo. Kar zadeva asistenčne sisteme, ima prilagodljivi tempomat s funkcijo ustavi in ​​pojdi, dolge luči, pomočnika pri premikanju v zastojih in parkiranju ter aktivni sistem za ohranjanje voznega pasu. Smart #1 poganja električni motor z močjo 268 KM in doseže hitrost do 180 km/h. Odlikuje ga funkcija hitrega polnjenja, ki 66 kWh baterijo napolni od 10 do 80 odstotkov v samo 30 minutah v kolikor imate na razpolago 50 kW DC polnilnik, s čimer doseže ugleden doseg WLTP 440 kilometrov. Pričakujemo, da v realnem življenju Smart #1 uspel prevoziti nekje 330 kilometorov.

Poleg redne prodaje v avtomobilskih prodajalnah Mercedes-Benz bo Smart svoja vozila prodajal tudi prek spleta, pravijo v podjetju. Naročila se bodo začela septembra 2022, prvi modeli znamke iz skupnega sodelovanja med Mercedesom in Geelyjem pa naj bi bili dostavljeni že decembra letošnjega leta. O ceni še ni podatkov. A, kot smo bili vajeni pri tej znamki, ne bo poceni. Predvidevamo, da se bo glede na napovedan doseg Smart #1 začel pri 40.000 evrih za vstopni model.

Dodatne Informacije

smart.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!