fbpx

Smokey eye look: hiter in enostaven make-up

Foto: envato

Takoimenovani "smokey eye look", pri katerem se barve prelivajo od svetle proti temni, je gotovo eden najbolj seduktivnih in čudovitih. Nekatere se ga, misleč, da zahteva veliko znanja o ličenju, izogibajo, vendar pa lahko z vajo in nekaj poskusi uspe prav vsaki. Pripravili smo vam način, s katerim boste hitro in enostavno prišli do prelepih "smokey eyes".

1. Izberite barvo

Ko govorimo na smokey eyes, nam po navadi na misel pridejo odtenki črne, vendar pa lahko čudovit smokey eye ustvarimo z drugimi barvami. Izberete jih lahko glede na to, kako boste tisti dan oblečeni, kako se počutite ali pa, najpogosteje, kakšna je vaša barva oči.

Vizažisti svetujejo, da se, če so vaše oči zelene, ozrete na rdečkaste podtone, če pa imate modre oči, izbirate odtenke oranžne. Kaj pa, če imate rjave oči? Le-te bodo najbolj zažarele ob vijolični barvi ali pa kombinaciji temno rjave in zlate. Da bodo barve zdržale dlje časa, priporočamo, da look pričnete s podlago za oči.

Zelene oči najbolj zažarijo ob rdečih odtenkih Foto: Yunona Uritsky / Unsplash

2. Svinčnik namesto eyelinerja v gelu

Smokey eyes lahko ustvarite na več načinov: lahko uporabite le senčila za oči, lahko pa ga pričnete s črtalom za oči. Ko izbirate črtalo za oči, vizažisti predlagajo svinčnik namesto eyelinerja v gelu, saj boste z njim lažje ustvarili učinek prelivanja barvnih odtenkov, vekam pa boste tudi dodali globino in s tem poskrbeli, da bo barva imela dolgotrajnejši učinek.

3. Senčenje

Priporočamo, da začnete z odtenkom senčila, ki se le malo razlikuje od odtenka vaše kože in ga nanesete na veko in območje med veko in obrvjo. Nato čopič potopite v senčilo v odtenku, ki je približno v sredini med temnimi in svetlimi in ga nanesete nad veko pa do kotička oči. Nato temnejši odtenek nanesite na veko, pri čemer se osredotočite na linijo trepalnic. Nato najtemnejši odtenek nanesite ob linijo trepalnic in ga nato z drugim čopičem “zblendajte” z drugo barvo. Sedaj črtalo za oči nanesite ob spodnjo in zgornjo linijo trepalnic, pri čemer naj bo črta čim bližje liniji trepalnic. Nato črto nekoliko razmažite tako, da po njej potapkate s čopičem. Na koncu nanesite še maskaro in po želji umetne trepalnice.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!