Sodobni vikendi – Rumeni Moai

Rumeni Moai

Pokrajina malo izven Seula razkriva pogled na majhno naselje sodobnih vikendov - živo rumenih hiš. Tega so postavili za nastanitev gostov, namenjenih v bližnji botanični park Morning Calm. Korejski arhitekturni studio Koossino, ki so mu zaupali arhitekturno zasnovo, je našel navdih v skrivnostnih kipih, Moaih, zaradi katerih je Velikonočni otok na seznamu UNESCO-ve zavarovane svetovne dediščine.

Šest sodobnih vikendov – počitniških rezidenc rumenih Moai-ev je lociranih na griču v pokrajini Gapyeong pri Seulu v Južni Koreji in so, tako kot znameniti kipi, enake oblike ter postavljene ena ob drugi. Rumeni dragulji, ki so jih izdelali v korejskem arhitekturnem studiu Koossino, v zeleni pokrajini izstopajo, ne samo zaradi asimetričnih oblik in živih barv, temveč tudi zaradi velikih steklenih površin, ki odkrivajo pogled v njihovo drobovje. Tam se rumena barva ponovno pojavi na vratih, stopnišču ter na pohištvu. Tako izstopa od beline in sive barve sten in zunanjosti hiše. Vsaka hiša ima v pritličju kuhinjo, ki vodi v majhen atrij in bazen, medtem ko so spalni del in kopalnice v zgornjem nivoju.

Dodatne Informacije

Velikonočni otok je polinezijski otok v jugovzhodnem Tihem oceanu in pripada Čilu. Je eden najbolj izoliranih otokov na svetu, saj je najbližji otok od njega oddaljen kar 2.075 km.

 

Naslednje
Sir Trnič

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Čudovite ideje za dekoracijo doma z rastlinami