fbpx

Sonos Era 300: novo poglavje v tehnologiji brezžičnih zvočnikov

Sonos Era 300
Foto: Sonos

Sonos razkriva svojo najnovejšo inovacijo, Era 300, vrhunski pametni zvočnik, zasnovan za ponovno definiranje prostorskega zvoka, ki ponuja drzen nov videz in množico impresivnih funkcij.

Sonos je pred kratkim najavil Era 300, vrhunski brezžični zvočnik, ki obljublja začetek novega poglavja za podjetje s svojim inovativnim dizajnom in nizom naprednih funkcij. Ta vznemirljivi nov dodatek k Sonosovi liniji naj bi revolucioniral način, kako doživljamo zvok v naših domovih, s prostorskimi zvočnimi zmogljivostmi in možnostmi povezljivosti brez primere. Tukaj je vse, kar morate vedeti o novem Sonos Era 300.

Cena Sonos Era 300, ki je bila predstavljen 7. marca 2023 z globalno izdajo, je 449 £ / 449 $ / 499 € , kar ga uvršča med vrhunske pametne zvočnike na trgu in tiste, ki nikakor niso ceneni. Odlikuje ga stisnjena oblika peščene ure, ki ga ločuje od drugih zvočnikov, saj ima edinstveno akustično arhitekturo in niz zvočnikov za zagotavljanje prostorskega zvoka. Era 300 je opremljen z osrednjim gonilnikom za vokale in glavne instrumente, dvema gonilnikoma po meri za pokritost celotnega prostora, dvema stransko nameščenima nizkotoncema, navzgor usmerjenim visokotoncem za odbijanje zvoka od stropa in valovodom po meri za izboljšano disperzijo zvoka in obsežno zvočno kuliso. Tudi zato cena ne čudi.

Era 300 je na voljo v tradicionalni črno-beli mat izvedbi, vendar je njegova zasnova resnično edinstvena. Vsebuje tudi novo nadzorno ploščo, vključno s kapacitivnim drsnikom za glasnost, namenskimi kontrolami za preskok in ponovno predvajanje ter gumb Bluetooth za seznanjanje naprav.

Sonos Era 300
Foto: Sonos
Sonos Era 300
Foto: Sonos

Nakup: Sonos Era 300

Znižano za 34,64 EUR
Znižano za 31,00 EUR

Zadnja posodobitev 2023-05-02 / Partnerske povezave / Vir fotografij: Amazon Product Advertising API

Prostorski zvok je jedro Era 300 s šestimi zvočniki (štirje visokotonci in dva nizkotonca), ki sprožajo zvok v različnih smereh, da ustvarijo poglobljeno izkušnjo, ki napolni prostor. Era 300 je zasnovan za brezhibno delovanje z Dolby Atmos in je prva naprava, ki ni izdelala Apple, ki lahko predvaja posnetke prostorskega zvoka Apple Music. Podpira tudi Dolby Atmos Music prek Amazon Music Unlimited, z možnostjo dodajanja več partnerjev in možnosti poslušanja v prihodnosti.

Kar zadeva povezljivost, Era 300 prvič ponuja zmogljivosti Wi-Fi (z dovoljenjem WiFi 6) in Bluetooth v neprenosnem zvočniku Sonos, pri čemer uporablja Bluetooth 5.0 s podporo za kodeke AAC in SBC. Prostorsko pretakanje zvoka pa je možno samo prek Wi-Fi. Era 300 vključuje tudi predvajanje prek linijskega vhoda, zaradi česar je eden redkih zvočnikov Sonos, ki ponuja to funkcijo, pri čemer uporablja povezavo USB-C namesto 3,5 mm priključka za slušalke, ki ga najdemo pri Sonos Five. Adapterje za priklop drugih virov, kot so gramofoni, lahko kupite posebej.


Glasovni nadzor na Era 300 je zagotovljen prek Sonosovega lastnega glasovnega pomočnika (samo za predvajanje glasbe) in Amazonove Alexa za širši nadzor pametnega doma. Vgrajene mikrofone je mogoče utišati z gumbom za govorni oblaček ali popolnoma izklopiti s stikalom na zadnji strani zvočnika. Vendar je pomembno upoštevati, da Google Assistant ni podprt v Era 300 zaradi sprememb tehničnih zahtev za naprave drugih proizvajalcev.

Sonos Era 300 lahko deluje tudi kot zadnji prostor, ko je seznanjen z zvočnimi palicami Sonos Arc ali Beam Gen 2, zaradi česar je vsestranski dodatek k vsaki postavitvi domačega kina. Poleg tega Era 300 prvič podpira uglaševanje Trueplay za uporabnike Androida, pri čemer mikrofoni, vgrajeni v zvočnik, izvajajo analizo prostora za optimalen zvok (‘Hitro uglaševanje’ v aplikaciji).

Sonos Era 300 je izjemen korak naprej za podjetje, saj ponuja izboljšano vsestranskost in funkcije, ki ga ločijo od drugih.

Nakup: Sonos Era 300

Znižano za 34,64 EUR
Znižano za 31,00 EUR

Zadnja posodobitev 2023-05-02 / Partnerske povezave / Vir fotografij: Amazon Product Advertising API

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.