fbpx
Foto: Sonus

Sonos Roam: najtežje pričakovan mini zvočnik za ceno okoli 169 evrov

Najbolj hud prenosni zvočnik?

Roam je prenosni zvočnik znamke Sonos, ki na področju zvoka velja za izjemno ugledno ter dobro zvenečo znamko! Lahko ta manj kot pol kilograma težak prenosni zvočnik opraviči svoje žlahtno poreklo.

Sonos Move je bil prvi poskus podjetja pri prenosnem izdelku, vendar je precej velik in zajeten ter v neki drugi kategoriji prenosnik zvočnikov. Sonos Roam tako stopa v razred nižje in visok nekje 16 centimetrov – to je približno toliko kot povprečen večji telefon (6,6 palca). Tehta le 0,43 kilograma in je zarad prav teh lastnosti izjemno prenosen. Njegova neposredna konkurenca bodo izdelki kot je UE Boom, JBL Charge in seveda Bose z različnimi modeli.

Znižano za 28,93 EUR
Sonos Move Smart Speaker (Wasserfester WLAN und...
Sonos Move Smart Speaker (Wasserfester WLAN und...
399,00 EUR −28,93 EUR 370,07 EUR

Zadnja posodobitev 2022-08-19 / Partnerske povezave / Vir fotografij: Amazon Product Advertising API

Sonos je v model Roam zapakiral z množico proizvajalcev zvoka. Seveda obstaja visokotonec za visoke frekvence in “nizkotonec”. Ne gre pa za 360-stopinjsko zasnovo kot nekateri zvočniki Bluetooth, vendar Sonos pravi, da je to namerno in da Roam sproži zvok v smer, kjer je najbolj smiselno.

Sonos v Roam prinaša tudi samodejno predvajanje Trueplay, tako da bo zvok izhodno izbral za najboljše rezultate glede na prostor ali okolje, v katerem je zvočnik. To stori z uporabo vgrajenih mikrofonov, ki so tam tudi zaradi prostoročnih glasovnih ukazov Alexa in Google Assistant. Zanimiva je lastnost, da lahko nekaj predvajate iz svojega telefona z Bluetoothom in v storitvi Roam in razširite po celotnem sistemu Sonos za v več prostorih. Podprt je tudi Apple AirPlay 2 in tako vedno lahko predvajaš zvok iz številnih storitev prek mobilne aplikacije Sonos.

Nekaj zvočnikov in sistemov za domači kino iz trenutne ponudbe Sonus

Znižano za 64,00 EUR
Znižano za 15,00 EUR
Znižano za 143,47 EUR
Znižano za 41,89 EUR
Sonos Arc Soundbar, schwarz – Elegante Premium...
Sonos Arc Soundbar, schwarz – Elegante Premium...
930,39 EUR −41,89 EUR 888,50 EUR

Zadnja posodobitev 2022-08-19 / Partnerske povezave / Vir fotografij: Amazon Product Advertising API

Zelo prenosen, zelo odporen in točno tak, kot smo si ga želeli!
Foto: Sonus

Roam lahko predvaja vašo priljubljeno glasbo do 10 ur. Polni se preko USB-C vhoda, Sonos pa prodaja tudi brezžično polnilno stojalo s katerim lahko brezstično napolnite svoj zvočnik. Uporabite pa lahko katerikoli drugi Qi polnilnik. enosti.

Sonos poudarja, da je bil tudi Roam preverjen s številnimi testi trajnosti. Zvočnik ima na obeh koncih silikon, ki ga zaščiti pred padcem. Za odpornost na prah in vodo je ocenjen kot IP67, zato lahko kopeli metru globoke vode preživi do 30 minut.

Roam pa premore še en super trik, ki se imenuje Sound Swap. Tri sekunde držite gumb za predvajanje / premor na vrhu in Roam bo glasbo, ki jo predvaja, prenesel na kateri koli drug zvočnik Sonos v vašem sistemu. Način, kako Sonos to doseže, je pameten: ko je aktivirana zamenjava zvoka, bodo vsi zvočniki Sonosa oddajali visoko frekvenco, ki je ljudje (in psi, kot sem rekel) ne slišijo. Tako Roam ugotovi, katera naprava je v bližini. Ta vrsta predaje glasbe na drugo napravo, bi se lahko izkazala za koristn način kako glasbo avtomatično prenesemo na primer slušalke.

Galerija slik: Sonus Roam

Roam se zdi eden najbolj privlačnih izdelkov. Če že imate kakšen zvočnik tega proizvajalca pa bo izjemen dodatek vašemu sistemu Sonus, ki ga boste brez skrbi lahko odnesli tudi na potovanje, plažo ali v park. 169 evrov se zdi res dostopna cena, za zelo zanimiv tehnološki paket.

Nakupi brez DDV na Amazon

Namig: Slovenske pravne osebe – zavezanci za DDV na Amazon.de lahko kupujejo brez DDV – davka na dodano vrednost! V kolikor se vaše podjetje na Amazon.de registrira kot poslovni uporabnik. Registracija je hitra in enostavna! Z njo pa pridobiš posebne poslovne popuste!

PRIJAVA PODJETJA IN NAKUP BREZ DDV

Dodatne Informacije

sonus.com

Zapis lahko vsebuje partnerske povezave!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!