fbpx
Foto: Sony

Sony Alpha 7R V: umetna inteligenca v razredu profesionalnih kamer

V pametnih telefonih prav inteligenca pomaga pri super rezultatih fotogafije in videa, kljub fizičnim omejitvam objektivov. Nova procesna enota z umetno inteligenco v kombinaciji s slikovnim senzorjem najvišje ločljivosti 61 milijonov in zmogljivim slikovnim procesorjem BIONZ XR™ prinaša najboljšo možno kakovost slike. In stopa v dobo, kjer bomo ločili pametne in klasične kamere.

Sony je danes predstavil fotoaparat Alpha 7R V (model ILCE-7RM5), ki je najnovejša dopolnitev serije 7R v družini brezzrcalnih fotoaparatov z izmenljivim objektivom Alpha. Alpha 7R V združuje Sonyjev slikovni senzor z najvišjo ločljivostjo ter – prvič v fotoaparatu Alpha R – zmogljiv slikovni procesor BIONZ XR™ z napredno procesno enoto z umetno inteligenco, ki je usmerjena k prepoznavi subjektov.

Foto: Sony
Alpha 7R V nudi ločljivost 61.0 milijonov točk pri fotografiranju, snemanje v ločljivosti 8K ter najučinkovitejšo 8-stopenjsko stabilizacijo slike. Tem izjemnim lastnostim se pridružujejo še novi zaslon, ki ga je mogoče premikati po 4 oseh, hitro prenašanje podatkov, visoka raven upravljanja ter popolna integracija v potek profesionalnega dela. Najnovejši Sonyjev fotoaparat je tako idealen za profesionalce, ki potrebujejo vrhunsko orodje za upodabljanje v visoki ločljivosti.

Alpha 7R V se ponaša z novo generacijo samodejnega ostrenja z naprednim prepoznavanjem subjektov, kar omogoča nova procesna enota z umetno inteligenco, ki vključuje tudi globoko učenje. Umetna inteligenca analizira podatke o položaju ljudi, kar izjemno izboljša natančnost prepoznavanja subjektov ter omogoča izrabo celotnega potenciala ločljivosti. Alpha 7R V omogoča tudi neprekinjeno fotografiranje s hitrostjo do 10 slik na sekundo s sledenjem pri samodejnem ostrenju in samodejni osvetlitvi. Dodatno je prepoznavanje subjektov z umetno inteligenco razširjeno na številne nove tipe subjektov, vključno z vozili in insekti.

Kinematografske možnosti snemanja

Poleg neverjetnih možnosti fotografiranja se Alpha 7R V ponaša tudi z naprednimi možnostmi snemanja videoposnetkov. Najnovejši Sonyjev fotoaparat prinaša videoposnetke v ločljivosti 8Ki 24/25p, videozapis 4K, ki je nadvzorčen iz ločljivosti 6,2K brez združevanja točk , visoko učinkovit kodek MPEG-H HEVC/H.265, snemanje Intra Recording, snemanje z 10-bitno barvno globino 4:2:2 ter še mnoge druge možnosti za visoko kakovost slike in prilagodljivost pri kasnejšem urejanju videoposnetkov. Vseeno manjka 4K/120p kar smo pri kameri pravzaprav pričakovali.

Novi fotoaparat Alpha 7R V bo na voljo v drugi polovici novembra dalje pri številnih Sonyjevih pooblaščenih prodajalcih. Njegova predvidena maloprodajna cena znaša 4.500 evrov.

Dodatne Informacije

sony.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.