fbpx

Sony WH-1000XM5 – so to najboljše slušalke na svetu?!

So res najboljše na svetu?!

Foto: Sony

Sony WH-1000XM5 zvenijo fantastično in ponujajo vrhunsko aktivno odpravljanje hrupa. Morda so to res najboljše Bluetooth slušalke z aktivnim odpravljanjem hrupa, ki jih lahko kupite. Pri slabih 420 evrih pa so hkrati tudi bistveno dražje od podobno dobrih tekmecev. Izdali pa vam bomo tudi kjer jih dobite ceneje! Dostavijo pa vam jih v nekaj dneh!

Sony WH-1000XM4 velja za eno najboljših slušalk Bluetooth z aktivnim odpravljanjem hrupa (ANC), ki so prišle na trg v zadnjih dveh letih. In tudi zato so pri Sony zdaj predstavil naslednika, ki bo v trgovinah na voljo konec maja za ogromnih 419 evrov.

Predhodnika lahko sedaj kupite po res ugodni ceni!

Znižano za 129,51 EUR

Zadnja posodobitev 2022-11-27 / Partnerske povezave / Vir fotografij: Amazon Product Advertising API

Najprej je presenetljivo, da je Sony korenito spremenil zasnovo serije. Med drugim školjke niso več zložljive in zdaj visijo na tanjšem kovinskem nosilcu. To poveča stabilnost in zmanjša tveganje za škripanje. Vendar pa slušalke zdaj zavzamejo več prostora v prtljagi, tudi če imajo zelo ravno transportno škatlo za spravilo. Še pomembneje je, da je XM5, ki tehta slabih 250 gramov, še vedno izjemno udobena, a stabilna na glavi. Lahko ga nosite več ur brez kakršnega koli neugodja. Tudi ušesa imajo dovolj zraka, pomeni, da v se v njih ne boste znojili. Sony se je odločil za bolj eleganten videz, preklopil na drsnik v slogu stebla in premaknil mikrofone (zdaj jih je osem ) po obodu ušesnih skodelic. 1000XM5 uporabljajo tudi novo vrsto sintetičnega usnja na naglavnem traku, ki je nekoliko tanjše kot pri prejšnjih modelih. O tem poročajo mnogi preizkuševalci.

Nakup slušalk Sony WH-1000MX5

Znižano za 92,55 EUR
Sony WH-1000XM5 kabellose Bluetooth Noise Cancelling...
1.473 Ocen

Zadnja posodobitev 2022-11-27 / Partnerske povezave / Vir fotografij: Amazon Product Advertising API

Kljub spremenjeni zasnovi se upravljanje izvaja kot pri predhodniku preko površine na dotik na zunanji strani desne lupine, oziromna ohišja. Tipalniki in brisalci se dobro prepoznajo, napačni dotiki, ko se enkrat zadeve privadiši so redkost. Na levi lupini sta dva ločena gumba. Eden se uporablja za vklop in izklop ter seznanjanje Bluetooth, drugi pa aktivira ali deaktivira ANC. Priročno in enostavno.

Foto: Sony

Sony ni bistveno spremenil le dizajna, marsikaj se je zgodilo tudi pod pokrovom, tudi “gonilniki”, ki so se zmanjšali s 40 na 30 milimetrov. Vendar zmanjšanje naj ne bi škodilo zvoku. XM5 ponuja čudovito jasen in pregleden zvok, po mnenju mnogih preizkuševalcev, ki temelji na močnih, dobro definiranih srednjih frekvencah. Pod temi močnimi, a dobro odmerjeni in natančni nizki toni tvorijo široko osnovo, kristalno čisti visoki toni pa ponujajo številne podrobnosti. Zadevo bomo v kratkem preizkusili tudi v praksi.

Nakupi brez DDV na Amazon

Slovenske pravne osebe – zavezanci za DDV na Amazon.de lahko kupujejo brez DDV – davka na dodano vrednost! V kolikor se vaše podjetje na Amazon.de registrira kot poslovni uporabnik. Registracija je hitra in enostavna! Z njo pa pridobiš posebne poslovne popuste!

PRIJAVA PODJETJA IN NAKUP BREZ DDV

Prilagodljivost slušalk različnim glasbenim stilom je impresivna. Če se želite zares dobro preizkusiti XM5, jih lahko poslušate prek kabla ali kodeka Bluetooth LDAC High-Resolution Audio. Slušalke so zmožne tudi 360-stopinjskega zvoka, kar je lahko pri klasični glasbi še posebej impresivno. Vendar pa je obseg podprte glasbe na splošno še vedno zelo redek.


Sony WH-1000XM5 postavlja nove standarde na področju aktivnega odpravljanja hrupa. Po želji lahko slušalke samostojno prepoznajo različne vsakdanje situacije in temu ustrezno prilagodijo funkcijo. Na primer, ANC deluje s polno močjo na letalu ali pa iz varnostnih razlogov omogoča več zunanjega hrupa na cesti. Alternativno je mogoče nastaviti nastavitve za določene lokacije, ki jih XM5 določi in shrani z uporabo GPS lokacije pametnega telefona.
Preproste situacije z neprekinjenim hrupom, na primer na letalu ali vlaku, so otroška igra za ANC slušalk. Vendar pa tudi skoraj popolnoma ublaži klepetanje po tipkovnici ali pogovore s kolegi v pisarni. XM5 je enako učinkovit pri zatiranju cestnega ali gradbenega hrupa.

Foto: Sony

Nakup slušalk Sony WH-1000MX5

Znižano za 92,55 EUR

Zadnja posodobitev 2022-11-27 / Partnerske povezave / Vir fotografij: Amazon Product Advertising API

Če je “Speak to Chat” aktiviran, samodejno preklopi v pregledni način in začasno ustavi predvajanje, takoj ko začnete govoriti. Če želite samo slišati, kaj se dogaja okoli vas, lahko položite ravno roko na površino na dotik.

Sony WH-1000XM5 je tudi zelo dober pri telefoniranju. Oseba, s katero se pogovarjate, jasno in jasno sliši vaš lastni glas, tudi v nasprotju z glasnim hrupom iz okolice.

Odlično predstavitev slušalk dopolnjuje odlična aplikacija Sony Connect. V njem boste med drugim našli obsežen izenačevalnik ali pa lahko s kamero pametnega telefona analizirate obliko ušesa za izboljšano zvočno izkušnjo. Vse nastavitve lahko shranite in sinhronizirate z drugimi slušalkami proizvajalca prek strežnikov Sony.

Skratka, Sony WH-1000XM5 so odlične ANC slušalke v vseh pogledih. Absolutno vodilne v industriji, ko gre za odpravljanje hrupa, in le redki konkurenti lahko kosajo z zvokom. Niso pa veliko šibkejše tudi cenejše slušalke, kot sta Bose Qietcomfort 45 (od 240 evrov) ali Sennheiser PXC 550-II (od 200 evrov). Zanimiva alternativa je predvsem predhodnik XM5, ki je zdaj na voljo že od okoli 290 evrov. Kar je resnično dobra cena.

Druge – najboljše brezžične slušalke!

Znižano za 112,95 EUR
Bose QuietComfort 45 kabellose...
Bose QuietComfort 45 kabellose...
349,95 EUR −112,95 EUR 237,00 EUR
Znižano za 91,80 EUR

Zadnja posodobitev 2022-11-22 / Partnerske povezave / Vir fotografij: Amazon Product Advertising API

Nakupi brez DDV na Amazon

Slovenske pravne osebe – zavezanci za DDV na Amazon.de lahko kupujejo brez DDV – davka na dodano vrednost! V kolikor se vaše podjetje na Amazon.de registrira kot poslovni uporabnik. Registracija je hitra in enostavna! Z njo pa pridobiš posebne poslovne popuste!

PRIJAVA PODJETJA IN NAKUP BREZ DDV

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!